Ministar Božinović i ravnatelj policije Milina čestitali Dan policije

Ilustracija

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj policije Nikola Milina čestitali su u petak Dan policije i njenog zaštitnika sv. Mihovila poručivši da „s pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini”.

Poštovane policijske službenice i službenici, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, sretan vam Dan policije i blagdana nebeskog nam zaštitnika svetog Mihovila!

Živite i radite ovaj častan poziv, a svakodnevnim djelima svjedočite kako je hrvatska policija proizašla iz naroda i kako je svakodnevno u njegovoj službi.

Nijedan pojedinac među nama ne zaboravlja da su temelji našeg domoljublja u Domovinskom ratu, kada je hrvatska policija, među rijetkim policijama u svijetu, pokazala čvrst i odlučan karakter. Takva je i danas.

Svakoga dana iznova pred vas se stavljaju novi, suvremeni, a katkad i pogibeljni zadaci, ali vi im se suprotstavljate odlučno, profesionalno, bez straha i bez kušnje.

To su odlike hrvatskog policijskog službenika i službenice, vama je povjerena odgovorna zadaća zaštite državnih granica te osigurati sigurnost naših građana i posjetitelja Lijepe naše.

S pravom možemo biti ponosni na sve što je hrvatska policija postigla u protekloj godini. Prvenstveno možemo biti ponosi na njen doprinos u ispunjavanju zahtjevnih uvjeta za ulazak Republike Hrvatske u schengenski prostor te da je ovog ljeta, unatoč pritisku nezakonitih migracija – bila i ostala – sigurna i poželjna turistička destinacija za više od 18 milijuna posjetitelja.

Sve je to rezultat rada svakog od vas ponaosob.

Sposobnost i motiviranost koju ste pokazali, jamstvo su da ćete i nadalje biti dostojni čuvari temeljnih prava i sloboda, dosljedno provoditi zakon i uvijek stati u obranu slabijeg, žrtve.

No, ne zaboravite čuvati i sebe.

Neka vas služi zdravlje, prati sreća, a čuva nebeski zaštitnik, sveti Mihovil!

Glavni ravnatelj policije                                                                                                  Potpredsjednik Vlade i
Nikola Milina                                                                                                         ministar unutarnjih poslova
dr. sc. Davor Božinović