Ministar Banožić zbog teških ozljeda glave prebačen u Osijek

(Foto: Vinkulja / Pixsell)

Vladin glasnogovornik Marko Milić izvijestio je da ministar obrane Mario Banožić, koji je jutros sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, ima teške tjelesne ozljede, no da je izvan životne opasnosti.

“Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti“, izvijestio je Milić.

Naveo je i kako je Banožiću liječnička pomoć pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti prebačen u KBC Osijek.

Iz Vlade su izrazili sućut obitelji vozača koji je smrtno stradao u prometnoj nesreći.

Prema preliminarnim i neslužbenim podacima, kod Banožića nije utvrđena alkohola, a navodno je bio na putu u lov.

Ima kontuzije u predjelu glave, ozljede prsnog koša i prijelom noge.

Dr. sc. Krunoslav Špočić, ravnatelj Opće bolnice Vinkovci, dao je izjavu za HRT o zdravstvenom stanju ministra obrane Maria Banožića.

– Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja.

Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije.

Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda, rekao je Špočić.