Ministar Banožić povisio naknade hrvatskim vojnicima angažiranim na uklanjanju posljedica nevremena

Foto: OSRH

Ministar obrane Mario Banožić povećao je naknadu pripadnicima Hrvatske vojske koji su angažirani na pružanju pomoći županijama u sanaciji katastrofalnih posljedica uzrokovanih olujnim nevremenom.

Naime, ministar obrane donio je Odluku o ostvarivanju prava na naknadu pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske angažiranima u pružanju pomoći civilnim institucijama, službama i stanovništvu u slučaju velikih katastrofa i velikih nesreća pa će tako pripadnici Hrvatske vojske umjesto naknade od 20, za svaki dan angažmana primiti naknadu u neto iznosu od 40 eura.

Ministar Banožić od prošlog tjedna obilazi sva slavonska mjesta koja se suočavaju s posljedicama velikog nevremena, a pripadnici Hrvatske vojske svojim angažmanom ponovo su dokazali visoku razinu profesionalizma i spremnost za brzu reakciju.

“Zahvaljujem svakoj hrvatskoj vojnikinji i vojniku koji na području Slavonije pomažu lokalnoj zajednici u suočavanju s posljedicama olujnog nevremena. Hrvatska vojska ovime je ponovo dokazala kako čvrsto stoji uz hrvatski narod te kako predstavlja jamac sigurnosti svakog hrvatskog građanina”, poručio je ministar Banožić i dodao kako je povećanje naknade samo jedan vid zahvale HV-u na svemu što čini za Slavoniju i tamošnje stanovnike.