Ministar Aladrović uručio Državne nagrade za humanitarni rad u 2020. godini

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović uručio je u četvrtak Državne nagrade za humanitarni rad u 2020., najveća priznanja koje Republika Hrvatska dodjeljuje pojedincima i zajednicama za iznimna postignuća i humanitarni doprinos društvu.

Državna nagrada za humanitarni rad u 2020. godini u kategoriji Nagrade za životno djelo dodijeljena je Ladi Šokoti iz Zadra, a Godišnje nagrade dobili su Milan Stjepanović iz Ivankova, koji djeluje u Hrvatskom Crvenom križu, Zajednica udruga Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, te Udruga Dajmo im šansu iz Osijeka.

“Obilježavanjem Međunarodnog dana ljudskih prava želimo ohrabriti pojedince i zajednicu u cjelini da ustraju na izgradnji pravednog, solidarnog i ravnopravnog društva, pogotovo sada kada će to biti najpotrebnije”, rekao je Aladrović na svečanoj dodjeli organiziranoj u povodu obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

“Jako je teška godina iza nas i trebamo uložiti dodatne napore da izgradimo društvo koje će biti bolje i pravednije za generacije koje dolaze”, poručio je ministar.

Državna nagrada za humanitarni rad dodjeljuje se od 2012. godine i predstavlja najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u našem društvu.

Svečanom dodjelom Državne nagrade za humanitarni rad želi se zahvaliti svima koji djeluju na tom području, bilo kroz pomoć u materijalnim dobrima i financijskoj potpori ili kroz svoje vrijeme i znanje.

“Svi imaju zajednički cilj – učiniti svijet boljim mjestom za život, što je posebno važno s ovom teškom godinom na izmaku”, stoji u priopćenju kabineta ministra.