Milošević: Počinitelji ratnih zločina trebaju odgovarati bez obzira na nacionalnost

Potpredsjednik Vlade iz redova koalicijskog partnera SDSS-a Boris Milošević izjavio je u četvrtak kako je njegov osobni, i stav Vlade, da počinitelji ratnih zločina trebaju odgovarati bez obzira na nacionalnost počinitelja ili žrtve.

“Stav je Vlade, i moj osoban, da svatko tko je počinio ratni zločin treba odgovarati, bez obzira na nacionalnost počinitelja i žrtve. Svi trebaju bez diskriminacije odgovarati”, rekao je Milošević prije početka sjednice Vlade.

Kazao je kako nema informacije o nekim novim okolnostima na tom području, a koje su dovele do novih uhićenja.

Istaknuo je kako vjeruje da se ne radi o političkom potezu HDZ-a, koji više nema vlast u Vukovaru, da pridobije povjerenje glasača uhićenjima ratnih zločinaca.

“Očekujem da pravosuđe i policija istražuju ratne zločine na području cijele Hrvatske, i na području istočne Slavonije, a isto tako kao što smo i nedavno bili na komemoraciji u Varivodama gdje također počinitelji nisu pronađeni, očekujem da se vodi istraga i pokuša pronaći počinitelj. Ne mogu detaljnije komentirati ovo što se dogodilo jučer”, naglasio je Milošević.

Također je kazao kako vjeruje da uhićenja nemaju veze s nadolazećim datumom sjećanja na pad Vukovara.

“Vjerujem da nema nikakve veze s datumom, očekujem da pravosudna tijela i policija rade neovisno i da istražuju sve ratne zločine i da se ne gleda u kalendar”, kazao je Milošević.

Dodao je kako uhićenja neće dovesti u pitanje njihovu suradnju s HDZ-om.

“Očekujemo kao koalicijski partner da se istražuju ratni zločini počinjeni nad Srbima, i u Varivodama i Gruborima, a isto tako i ratni zločini počinjeni u istočnoj Slavoniji prije početka ratnih događanja, ljudi koji su nestajali u Vukovaru, da se istraži na koji su način nestali i tko je počinitelj”, poručio je Milošević.