Milorad Pupovac: Razmišljamo o odlasku iz vladajuće koalicije

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Čelnik SDSS-a, Milorad Pupovac, u razgovoru za Media Servis potvrdio je da razmišlja o odlasku iz Vladajuće koalicije.

“To je bila reakcija koja je rezultat dužeg i ozbiljnog promišljanja nas kao članova vladajuće koalicije. Više je razloga i to je poruka koju smo morali poslati”, rekao je Pupovac Media Servisu.

Ako se podsjetimo, Milorad Pupovac gostovao je u Novom danu na N1 televiziji i komentirao aktualne događaje. Spomenuvši spaljivanje lutke s njegovim likom na karnevalu u Kaštelima, Pupovac je rekao da se radilo o govoru mržnje.

“Nije kriva gomila i masa, već oni koji mijese svijest mase – vlast. Ne mislim samo na državnu, već mislim i na vlast crkvenu, medijsku i druge vlasti”, rekao je Pupovac u Novom danu. 

“Ne mogu braniti svoju poziciju, a sve dalje nije stvar mog promišljanja već stranačkog rukovodstva, previše se toga nakupilo. Orkestrirana kampanja za ratne zločine koju vodi jedan gradonačelnik, i svi su je prihvatili… Tko ima obraza reći da ustaški pozdrav “Za dom spremni!”, nije ustaški pozdrav i da to nije ista tradicija”, rekao je Pupčovac, dodavši da je stao na crtu, ali da je neće prijeći.