Milorad Dodik danas nenajavljeno obišao Karlovac: “Hrvati su napravili veća zlodjela Srbima, oni se trebaju ispričati”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je bio u Karlovcu i Karlovačkoj županiji i to nenajavljen, tako da su tek rijetki novinari znali za ovaj posjet. Zanimljivo kako predstavnici Srpske pravoslavne crkve koji su ga ugostili, nisu medijima javili za njegov dolazak, valjda smatrajući kako ovaj događaj medijima nije interesantan ili su pak svog gosta htjeli “sačuvati” od novinarskih upita u vrijeme kad nabavlja 2.500 automatskih pušaka za potrebe policije RS što je uzburkalo duhove u susjednoj državi.

No kako piše portal Vijesti.hr, kamere RTL-a su Dodika uhvatile u manastiru u mjestu Donji Budački a top tema je dakako nabava novih pušaka pa se logično nametnulo i novinarsko pitanje – je li ova kupnja još jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika. Na to je našem novinaru uzeo mikrofon i rekao: ‘Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam sam dovoljan da ih sve zastrašim”.

Podsjetimo, Dodik je proteklih dana itekako uspio isprovocirati novu političku krizu u Bosni i Hercegovini najavama o kupnji velikog kontigenta oružja namijenjenog entitetskoj policiji.

– Kupujemo 2500 pušaka. Nemamo što kriti”, potvrdio je Dodik ovog tjedna navode koji su se pojavili u medijima, naknadno kazavši kako je plan vlasti u RS naoružati svakog pripadnika policijskih snaga koji standarno posjeduju pištolje i nekom vrstom oružja duge cijevi, odnosno puškama ili strojnicama.

Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. “Pa nismo imali skoro nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikome ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BIH – nama je to potrebno!”, poručio je.

– Srbi se ne trebaju nikome ispričavati, dapače to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela, rekao je još Dodik novinaru RTL-a.