Miljavac: Generalski zbor neće ići na prosvjed u Vukovar

Izvor: Nacionalno

Predsjednik Generalskog zbora, Pavao Miljavac, nakon sastanka u Vladi izašao je pred novinare.

Na sastanku je bilo riječi o prosvjedu u Vukovaru, a Miljavac je rekao da nije produktivno da se takvim skupom rješavaju stvari.

“Stav je Generalskoga zbora da neće ići na prosvjede, ali ako netko pojedinačno želi otići – može”, rekao je Miljavac, dodavši da Generalski zbor jest za to da se ubrza procesuiranje ratnih zločina, ali ne na takav način. Nije želio otkriti imena generala koji su kazali da će ići na prosvjed.

Istaknuo je i da generali daju potporu radu Vlade po pitanju procesuiranja ratnih zločina.

Miljavac je rekao da nije točno da je premijer Andrej Plenković vršio pritisak na generale da ne podrže prosvjed u Vukovaru. “Mi smo inicirali taj sastanak zbog nekih stvari koje nisu možda sada za mikrofon, ali oko nekih stvari imamo zajednički stav. Što će se dogoditi nakon prosvjeda? Neće biti ništa posebno, a može se dogoditi dijeljenje”, rekao je.

“To treba sasvim drugačije rješavati, jesam za to da se pritisnu institucije da to krene, ali ne tako da se to rješava velikim skupom. Pitanje je i tko to sve plaća. Ako dođe toliki broj branitelja, netko to sve mora platiti”, rekao je Miljavac, no na pitanje tko bi to trebao platiti nije odgovorio.