Milinović: ”Sa šest autobusa u srijedu dolazimo u Zagreb čuti od vrha stranke i samog Andreja Plenkovića što se to događa”

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Darko Milinović gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je rekao da u srijedu pred središnjicu HDZ-a iz Like dolazi pet, šest autobusa kako bi od vrha stranke čuli odgovorne na neka pitanja.

Što se to događa u Lici? Zašto su izbori odgođeni treći put?

To bi trebalo pitati nekog drugog. Mi sutra dolazimo nas pet, šest autobusa čuti od vrha stranke što se događa jer ljudi koji danas vode HDZ u Gospiću kažu da ne donose nikakve odluke bez vrha stranke.

Jeste li dobili neko službeno objašnjenje?

Nema službenog objašnjenja, samo da su izbori odgođeni, a to je već treći put. Trebali su biti izbori u svibnju, pa su odgođeni dva dana prije izbora, pa su trebali biti u srpnju, tj. 4.7. za predsjednika županijskog odbora, pa su odgođeni, pa sad evo ponovno.

Što ako vas u stranci nitko ne primi?

Mislim da se to ne može dogoditi. Mislim da dođe dva čovjeka iz bilo kojeg kraja Hrvatske pred stranku, da ih trebaju primiti, tim više što je Milan Kodić koji je bio kandidat za predsjednika HDZ-a grada Gospića najavio potpise oko 250-300 ljudi.

Koja je prava pozadina priče? Tko stoji iza toga? Sumnjate na premijera Plenkovića?

Vrlo je jasna pozadina. Izbori su trebali biti u nedjelju i kandidat, rekao bih članova HDZ-a Milan Kolić bi dobio uvjerljivo te izbore i netko smatra da je to vjetar.

Tko je taj netko?

Dio vrha stranke.

I premijer Plenković?

Premda se u Gospiću pozivaju da to ništa ne ide bez vrha stranke, ali želim čvrsto vjerovati da premijer Plenković ne zna sve što se događa na terenu i to je jedan od razloga zašto oni koji su izabrani na zadnjoj skupštini dolaze sutra, žele čuti direktno od njega. (Dnevnik.hr)