Milinović: Povratak predsjednice u HDZ bio bi početak kraja Plenkovića

Darko Milinović u intervjuu Globusu kritizirao je predsjednika svoje bivše stranke Andreja Plenkovića.

“Osjećam se ponosno, naročito na sve pobjede koje sam zajedno s brojnim članovima i simpatizerima donio HDZ-u u svojoj županiji i 9. izbornoj jedinici”, rekao je za Globus ličko-senjski župan i bivši član Predsjedništva HDZ-a Darko Milinović koji je izbačen iz HDZ-a.

“S druge strane, osjećam se tužno jer je HDZ danas stranka lijevog centra, odnosno predsjednik stranke je tih moralnih i političkih načela. Često se u zadnje vrijeme sjetim bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića, koji se čudio što Andrej Plenković radi u HDZ-u, govoreći da on više pripada liberalnoj struji SDP-a nego HDZ-u. Pitam se u zadnje vrijeme, posebno nakon Istanbulske konvencije, je li možda bio u pravu.”, rekao je Milinović.

Rekao je da bi Plenkovićevu poziciju u stranci mogla ugroziti Kolinda Grabar Kitarović kada bi odustala od predsjedničkih izbora i vratila se u stranku.

“Ako hoćete iskreno, mislim da predsjednica države nema stvarnu potporu Plenkovića i da će, kao što je i Zoran Milanović napravio Josipoviću, napraviti sve da ona ne dobije još jedan mandat. To se jednostavno vidi i osjeti. Sjetite se kako je inzistirao da predsjednica kaže hoće li se kandidirati.

Tako, zapravo, vrijeđa i samu predsjednicu. Zatim, ničim izazvan, kaže da će imati podršku HDZ-a i njega osobno, a sad opet traži da kaže hoće li se kandidirati. Pa, valjda sama predsjednica ima pravo izabrati svoju taktiku za izbore na kojima sigurno neće imati iskrenu pomoć Plenkovića”, rekao je Milinović i zaključio: “Kada se ona ne bi kandidirala i vratila se u HDZ, to bi bio početak kraja Andreja Plenkovića.”