Milinović: Ne želim Penavi moju sudbinu

Izvor: Nacionalno

Župan Ličko-senjske županije i bivši član HDZ-a Darko Milinović istaknuo je u utorak kako gradonačelnik Vukovara Ivan Penava vrlo jasno artikulira lokalnu politiku i stav većine stanovništva Vukovara, odličan je gradonačelnik i HDZ-ovac, a na pitanje novinara je li Penava sljedeći koji će, ako ovako nastavi,  biti izbačen iz HDZ-a, poručio je kako mu ne želi svoju sudbinu.

“Ja mislim da gospodin Penava vrlo jasno artikulira lokalnu politiku i da jasno artikulira stav većine stanovništva grada Vukovara, kao što sam i ja jasno artikulirao stav većine stanovništva Ličko-senjske županije”, rekao je Milinović novinarima pred Banskim dvorima gdje se premijer Andrej Plenković sastao s predstavnicima Hrvatske zajednice županija i Udruga općina i gradova. 

Na pitanje je li Penava sljedeći koji će, ako ovako nastavi, biti izbačen iz HDZ-a, Milinović je rekao da on to ne zna. 

“Mogu vam samo odgovoriti kada sam ja jasno artikulirao stavove većine stanovnika Ličko-senjske županije, znate kako je to završilo. Ne želim tu sudbinu Penavi. Mislim da je on odličan gradonačelnik, odličan HDZ-ovac. Ne želim mu moju sudbinu”, poručio je Milinović.    

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je u ponedjeljak da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je “epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije”. Svoju tvrdnju potkrijepio je pojedinim primjerima od 2013. do 2018. koji, po njemu, na to upućuju. Tako je spomenuo potporu koju je, po njegovim riječima, 2013. uhićenicima za ratni zločin u Trpinji kod Vukovara izrazio predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik te stranke Milorad Pupovac.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da će razgovarati s Penavom istaknuvši kako on nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. “Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara”, rekao je Plenković.