Milinović: Ne mogu se pokretati stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

Član Predsjedništva HDZ-a i kandidat za predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović rekao je u četvrtak, komentirajući najavu političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića da će se protiv njega pokrenuti sankcije, kako propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora jasno kaže da se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori.

“Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i politički tajnik Lovro Kuščević. Propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora jasno kaže u članku 10. da se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori. Izbori su raspisani i ja sam punopravni kandidat”, rekao je Milinović Hini upitan da komentira izjavu Kuščevića kako očekuje njegovo izbacivanje iz stranke zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagreb u središnjicu stranke.

Podsjetio je da su jučer u dobili jamstva da će izborni proces u Ličko-senjskoj županiji za predsjednika HDZ-a biti 9. rujna, što je “praznik demokracije”. Istaknuo je da će tada članovi stranke odlučiti tko će voditi HDZ.

“Demokratska stranka, kao što je HDZ, neće onemogućiti bilo kom kandidatu da se kandidira i na taj način opstruira izborni postupak”, rekao je Milinović.

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak kako očekuje najstrožu kaznu, odnosno izbacivanje iz stranke dosadašnjeg šefa ličkog HDZ-a Darka Milinovića zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagreb u središnjicu stranke.

Milinović je u srijedu doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije sa četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata “zauzeli” Središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici.

(Hina) xtdel ymd