Milinović nazvao HDZ-ovu kandidacijsku listu skandaloznom

Bivši HDZ-ov čelnik u Lici Darko Milinović, koji nakon izbacivanja iz stranke na predstojeće izbore za Županijsku skupštinu izlazi kao nositelj liste grupe birača, nazvao je u ponedjeljak konkurentsku listu HDZ-HSU-HSP AS-HSS-HBS skandaloznom, te je novinarima pustio video snimku na kojoj HSS-ov lokalni čelnik javno govori da ga je Gordan Jandroković osobno zvao oko njegove pozicije na listi.

Za Milinovića je javni istup predsjednika županijskog HSS-a Zlatka Fumića na predizbornom skupu HDZ-a i partnera u subotu u Gospiću dokaz je da su listu HDZ-a sastavljali “Jandroković i razni Kapulice”, dok ranije, kada je on vodio HDZ, ni Lika niti Ličko-senjska županija “nisu bile ničija marioneta”.

Ustvrdivši kako je očito da HDZ na lokalnoj razini nema lidera pozvao je “ponosne Hrvatice i Hrvate Ličko-senjske županije da 10. ožujka daju glas listi Darka Milinovića“, a predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića  da ne dopusti izbacivanje iz HDZ-a članova stranke koji su na njegovoj nezavisnoj listi.

“Molim Penkovića da ne dozvoli predsjedniku Županijske organizacije HDZ-a Marijanu Kustiću da isključi iz HDZ-a te ponosne ljude, jer uz njih je i 2022 HDZ-ovaca koji su potpisali moju listu, iako nam je trebalo 600, a ne 2022 potpisa”, rekao je Milinović na konferenciji za novinare.

Milinović je za 26 članova HDZ-a na njegovoj listi ustvrdio da “nikada u povijesti nisu radili protiv HDZ-a, pa ne rade ni danas”, te je upozorio da HDZ-ova lista ne zadovoljava žensku kvotu, jer umjesto najmanje 40 posto žena tamo ih je 22 posto.

Poručio je kako je to zapravo lista HDŽ-a – “Hrvatska diskriminiraj ženu”, što njegova lista, na kojoj je 55 posto žena, neće dozvoliti.

“Pozivam sve simpatizere HDZ-a da kažu – mi ćemo sami upravljati županijom i nećemo dozvoliti nikome da to radi umjesto nas. Ustani Liko i Ličko-senjska županijo 10. ožujka i podari glas onima koji nisu ničije marionete i koji će slušati svoj domaći hrvatski narod”, kaže Milinović.

Hina