Milina: ‘Zagreb i Hrvatska su među najsigurnijima u Europi’

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina, nakon dvije pucnjave u Zagrebu, prje desetak dana kod škole u Vukomercu i jučer na raskrižju Vukovarske i Držićeve, da građani nemaju razloga za paniku jer su Zagreb i Hrvatska “među najsigurnijima u Europi”.

Milina je na pitanje je li uhićen treći sudionik jučerašnje pucnjave u Zagrebu rekao da je “zasad uhićen, nazovimo ga tako, ‘glavni počinitelj’, a za jednim se još traga”.

“Kao i u slučaju Vukomerca, policija je reagirala profesionalno i promptno, glavni počinitelj je opet uhićen, no bitno je da znamo sve sudionike, tako da će istraživanje pokazati o čemu se tu radi”, rekao je Milna u intervju za RTL Danas.

Na pitanje imaju li građani razloga za paniku s obzirom da su se u kratkom vremenu dogodila čak dva obračuna vatrenim oružjem u Zagrebu, Milina odgovara: “apsolutno nemaju”.

“Moram naglasiti da i grad Zagreb i RH su među najsigurnijima u Europi. To pokazuju svi statistički podaci, međutim ovdje se radi o osjećaju sigurnosti. Ovdje se radi o teškim kaznenim djelima u kojima je ugrožena javna sigurnost. No ponovno naglašavam kako je policija promptno reagirala.

Također, sigurno da i događaj u neposrednoj blizini škole budi zabrinutost roditelja i građana, no dobro smo reagirali. U cijelom Zagrebu radimo niz preventivnih mjera, surađujemo s gradovima, općinama i institucijama kako bismo povećali tu sigurnost”, kazao je Milina, pišu Vijesti.hr