Milina: Posebna skupina u policiji istražuje kompromitaciju istrage

Ravnatelj policije Nikola Milina izvijestio je danas u Mariji Bistrici da je osnovana posebna radna skupina koja istražuje kompromitaciju posebnih dokaznih radnji u aferi SMS i u slučaju elitne prostitucije iz 2011. godine. To je slučaj u kojem je u DORH-u nestao spis.

“Budite uvjereni, hrvatska policija će napraviti sve što je u njenoj nadležnosti. Moram naglasiti da nikada nije bilo nikakvih političkih pritisaka što se tiče rada hrvatske policije. Pa i u ovom zadnjem slučaju hrvatska policija je promptno reagirala odmah kad je došlo do kompromitacije posebnih dokaznih radnji. Radimo kriminalističko istraživanje i o svemu ćete biti upoznati”, rekao je Milina koji je na novinarsko pitanje je li još 2011. bilo istrage odgovorio da su sve komunicirali na saborskom odboru.

“Hrvatska policija je tada sve informacije do kojih je došla u operativnom radu dostavila tada nadležnom državnom odvjetništvu. Tako da ćemo i sada u suradnji s odvjetništvom ponovno dostaviti sve te operativne informacije koje imamo”, odgovorio je Milina.

Podsjetimo, nakon što je objavljeno da u arhivi DORH-a nedostaje spis o curenju informacija u slučaju prostitucije iz 2011. godine, pojavila se informacija da je nestalo i 11 stranica iz spisa koji se o tom predmetu vodio na Općinskom sudu u Zagrebu. Sudac Ivan Turudić potvrdio je da su iskazi prostitutki na 11 stranica sudskog spisa iz 2011. pohranjeni u zagrebačkom Županijskom sudu.