Milijunski iznos nađen na tajnoj adresi

Policija je otkrila veću količinu novca koji se povezuje s uhićenim direktorom Janafa Draganom Kovačevićem, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da je novac pronađen u objektu na području Samobora koji nije u Kovačevićevom vlasništvu.

Rasprave političara oko najnovije afere vezane uz uhićenje šefa Janafa Dragana Kovačevića se ne smiruju, a dok Kovačević u Remetincu piše žalbu na određivanje istražnoga zatvora i rješenje o istrazi, policija u potpunoj tajnosti nastavlja izvide.

Kako je Jutarnji list neslužbeno doznao tijekom utorka i srijede, policija je u sklopu navedenog slučaja pretražila jedan objekt na području Samobora te u njemu pronašla više od milijun kuna u gotovini.

Premda je taj objekt u vlasništvu treće osobe, policija sumnja da je vlasnik tog novca upravo direktor Janafa, koji ga je tamo sklonio.

“Međutim, o ovom pronalasku u srijedu, usprkos našim nastojanjima, nismo uspjeli ništa više doznati. Informacije o pronađenom iznosu variraju od milijun do čak deset milijuna kuna. Također nismo uspjeli doznati niti tko je vlasnik objekta, jedino nam je rečeno da se ne radi o osobi iz bliže Kovačevićeve obitelji, što naravno ostavlja širok krug potencijalnih sumnjivaca”, navodi dnevnik.

Kako je uopće policija došla do adrese tog objekta još je veća tajna, no izvjesno je da su nekako došli do takve informacije te su pretrage objekta potvrdile njihove sumnje – odnosno nađeno je mnogo novca.

U međuvremenu, u javnost isplivavaju informacije o famoznom “klubu”, mjestu gdje je Kovačević 11. studenoga prošle godine od poduzetnika Kreše Peteka navodno primio 1,9 milijuna kuna mita. Naime, otkriveno je da je na toj adresi u Slovenskoj 9 registrirano još nekoliko pravnih subjekata, a neki od njih imaju zanimljivu povijest, donosi Jutarnji list.

(Hina)