Milijan Brkić poslao cvijeće vozačici tramvaja, izrazio žaljenje i ispričao se

Kao što smo pisali, Milijan Brkić, potpredsjednik Hrvatskog sabora, pušten je ujutro iz KBC-a Sestre milosrdnice. Nakon pregleda i opservacije, koja je potrajala do petka ujutro, otpušten je iz bolnice na kućnu njegu jer ozljede iz prometne nesreće, koja se dogodila u četvrtak u 18.35, nisu bile teške niti su zahtijevale daljnju bolničku skrb. Prema neslužbenim informacijama, zadobio je udarac u glavu i koljeno.

Iz Policijske uprave zagrebačke doznali smo da je policija obavila očevid. Policija je priopćila da je 47-godišnjak vozio Audi A6 Medulićevom ulicom i pri skretanju u lijevo udario u tramvaj koji je vozila 46-godišnjakinja.

Oboje vozača je podvrgnuto alkotestu koji je pokazao 0,0 promila. Međutim, neslužbeno smo doznali da će protiv Milijana Brkića biti podnesena prekršajna prijava zbog prekršaja prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zbog nepoštivanja znaka prednosti prolaska.

Odmah nakon izlaska iz bolnice Brkić je kontaktirao vozačicu telefonom.

– Pitao me jesam li dobro i uputio mi je pismo i golem buket cvijeća. Izrazio je žaljenje i ispričao se zbog nezgode. Svaka mu čast, jako lijepo od njega – komentirala je vozačica tramvaja Marijana Špoljarić.

Kao što smo jučer objavili, Milijan Brkić se u četvrtak u 18.35 sati službenim Audijem A6 zabio u tramvaj linije broj 11 koji se kretao od Črnomerca prema Trgu bana Jelačića. Pomoć mu je pružila Hitna pomoć na mjestu nesreće i potom ga prevezla do obližnje Vinogradske bolnice.

Na raskrižju postoje znak obaveznog zaustavljanja i ogledalo. Policija je obavila očevid čiji su rezultati bili poznati jučer i o njima ovisi postupanje policije. Na službenom vozilu je počinjena znatna šteta, a lakše je oštećen i tramvaj.

Štetu će pokriti osiguranje nakon procjene štete na vozilu. Milijan Brkić kao potpredsjednik Sabora ima pravo na službenog vozača, ali on, kao i neki drugi dužnosnici, često to pravo ne koristi, nego se sam vozi službenim automobilom.