Milijan Brkić: Pakiraju mi, najprije Glavaš, pa Varga

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

U svom je iskazu USKOK-u bivši MUP-ov informatičar Franjo Varga koji je pritvoren zbog sumnje da je izradio lažne SMS-e u slučaju Mamić, umočio je i HDZ-ovog Milijana Brkića, koji sve demantira.

Večernji list doznaje da je Varga istražiteljima rekao kako su njegove usluge koristili i Milijan Brkić, Plenkovićev zamjenik u HDZ-u te Tomislav Karamarko, bivši predsjednik HDZ-a.

Brkić je za Večernji list potvrdio da poznaje Vargu iz MUP-a te da mu je čak pomagao nakon što je dobio otkaz, ali da nikakve njegove usluge nije koristio.

“Kad sad krenu sa svakakvim konstrukcijama i pakiranjima protiv mene. Jutros Glavaš, a sad ove informacije. Zanimljivo” rekao je jučer Brkić.

Podsjetio je da je Varga u lažnim SMS-ovima, tobože između Plenkovića i bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić koje je Ivica Todorić plasirao u javnost, spominjao i njega.

Brkić naglašava da je riječ o pakiranjima i podvalama jer je u ponedjeljak ujutro Branimir Glavaš, koalicijski partner HDZ-a, za N1 u svom intervjuu insinuirao da je Brkić politički sponzor prosvjeda u Vukovaru koji gradonačelnik Ivan Penava organizira zbog nesankcioniranih ratnih zločina.