Milić: U Milanovićevom uredu trebali bi bolje provjeravati zaprimljenu poštu

Izvor: Hina/Fah

Glasnogovornik Vlade Marko Milić poručio je u subotu Uredu Predsjednika kako bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu.

Ocijenio je i kako je neozbiljno tvrditi da im nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“Tvrditi da nije stigao prijedlog za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost je neozbiljno”, poručio je Milić u odgovoru na priopćenje iz Ureda Predsjednika RH u kojem su ranije upozorili na to da predsjednik Milanović nije dobio od premijera prijedlog za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“U Uredu predsjednika RH bi trebali bolje provjeravati zaprimljenu poštu. Jučer je dopis predstojnika Vlade Zvonimira Frke Petešića za predstojnika Orsata Miljenića dostavljen Uredu predsjednika u 19 i10”, napisao je glasnogovornik Vlade na twitteru.

Napomenuo je da je u dopisu ponuđeno nekoliko mogućih termina za sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost sljedećeg tjedna.

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića podsjetili su da je Predsjednik Republike uputio predsjedniku Vlade dopis 20. listopada u kojemu predlaže sazivanje sjednice VNS-a.

Napomenuli su i da prema Zakonu o sigurnosno-obavještajnom sustavu, sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost zajednički sazivaju i pitanja o kojima će se raspravljati i odlučivati zajednički utvrđuju Predsjednik Republike i predsjednik Vlade, a stručne i administrativne poslove pri tome za Vijeće nacionalne sigurnosti obavlja Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost.