Milanović više ne skuplja potpise, višestruko je prebacio potrebnih 10.000

Nakon što je čelnik Reformista Radimir Čačić predao u ponedjeljak šefu stožera predsjedničkog kandidata Zorana Milanovića 7.554 potpisa koje je prikupila njegova stranka, stožer je odlučio da potpise više neće skupljati jer je višestruko prebačeno potrebnih 10.000, a najavili su i kako ih već sutra predaju DIP-u.

 Čačić je kazao da su planirali prikupiti 20 tisuća potpisa potpore Milanoviću, SDP-ovu kandidatu kojeg podupire 13 stranaka, ali da je za manji broj potpisa „kriv“ šef stožera Orsat Miljenić koji je odlučio da će se umjesto 12 zakonom predviđenih dana potpisi skupljati dva i pol dana.

Već polovinom prvog dana prikupljanja potpisa iz Milanovićeva stožera je objavljeno da je prikupljen potreban broj potpisa.

„Nadam se da će ovo biti mali korak prema cilju za koji je sve više i više nas uvjereno da ćemo realizirati, a to je pobjeda na predsjedničkim izborima“, poručio je Čačić nakon što je Miljeniću predao kutiju s potpisima.

Najavio je i da će njegova stranka i dalje sudjelovati u Milanovićevim promidžbenim aktivnostima i osigurati preko 200 city-lightova i brojne plakate, većinom u sjevernom dijelu Hrvatske, u Varaždinskoj županiji koju predvodi, a koji je baza njegove stranke. Poruka kojom će promovirati svog kandidata bit će, kazao je, „Reformisti, normalno, za Milanovića. Predsjednik s karakterom“. Istaknuo je i da na sjeveru očekuju apsolutnu pobjedu Milanovića, već u prvom krugu.

Čačić: Milanoviću neće štetiti potpora Glavaša

Čačić smatra da Milanoviću neće štetiti potpora Branimira Glavaša jer svatko ima pravo glasati i za Reformiste i za Milanovića i, ističe, to nitko nikome ne može zabraniti.

Miljenić je novinarima kazao da su izuzetno zadovoljni brojem prikupljenih potpisa jer su sve stranke koje podržavaju Milanovića odlično odradile posao. Kazao je i da se ne namjeravaju nadmetati s konkurentima u broju potpisa.

„Mi u toj borbi ne sudjelujemo, to nas ne zanima. Po zakonu treba skupiti 10 tisuća potpisa i mi ćemo taj broj višestruko prebaciti, ali ne zato da bi se borili nego su građani dali toliku podršku i zato smo dali vrlo kratak rok jer je to samo jedna od faza u kampanji, a mi idemo dalje s kampanjom i porukama“, pojasnio je Miljenić zašto su prestali skupljati potpise.

U stožer već pristižu potpisi koje su prikupile ostale stranke koje podržavaju Milanovića, ali i iz SDP-ovih stožera po županijama i u tijeku je prebrojavanje nakon čega će, kako su najavili, objaviti o kojem je broju riječ.

Siniša Hajdaš Dončić na svojoj facebook stranici objavio je da je u njegovoj Krapinsko-zagorskoj županiji prikupljeno 3264 potpisa.

Milanovićevu predsjedničku kandidaturu podupire 13 stranaka – SDP, HSS, GLAS, IDS, HSU, Demokrati, SNAGA, PGS, Reformisti, SU, Hrvatski laburisti, Međimurski demokratski savez i Zelena Pula.