Milanović se obrušio na Plenkovića: “Čovjek dubokih kompleksa…”

Povodom Dana Općine Omišalj, Duhovskog utorka i 30. obljetnice Općine Omišalj održana je svečana sjednica Općinskog vijeća nakon čega je izjavu za medije dao predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska danas slavi Dan državnosti u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, čime su nakon desetljeća komunističke vlasti, stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

“Ovo je praznik koji je HDZ izglasao sebi”, kazao je predsjednik.

Za predsjednika Vlade Andreja Plenkovića je kazao da je “čovjek dubokih kompleksa”.

“Po čemu je to Dan državnosti, hrvatska država je starija od toga?”, dodao je.

Opet se osvrnuo na Plenkovića. “Ovo mu je netko prišapuno prije četiri godine i sada zlostavlja cijelu hrvatsku javnost i vi mene nakon četiri godine prakse pitzate zašto sam ovdje gdje sam maltene odrastao nego nisam s pozerima i šmninkerima u HNK na koncertu, kako originalno, koncertu…

I to ponavljam svake godine i zalagat ču se da se taj datum promijeni i vrati na staro jer to je školski primjer dijeljenja nacije. Ovo nije svima prihvatljivo, ovo je prihvatljivo jednom dijelu ljudi i njihovom velikom vođi.”

“Ovo nije nikakav hrvatski zajendički blagdan”, naglasio je Milanović.

Predsjednik se osvrnuo na posljednje incidente na Kosovu. “Srbija mora prihvatiti da je Kosovo neovisno. Nažalost, to ne prihvala još nekoliko članica EU-a.”