Milanović prima branitelja zbog kojega je napustio Okučane

Predsjednik Zoran Milanović odazvao se pozivu Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora udruga veterana gardijskih brigada pa će primiti i branitelja zbog kojega je lani napustio Okučane.

Sastanak će se održati danas u 11 sati na Pantovčaku, a zanimljivo je da će među četvoricom predstavnika branitelja – uz Željka Dragaševića, Iliju Vučemilovića Šimunovića i Ivicu Vranješa – predsjednik primiti i Zorana Marasa, predsjednika Udruge Specijalne policije, zbog kojeg je lani napustio svečanost obilježavanja obljetnice Bljeska u Okučanima, jer je Maras kao službeni delegat bio odjeven u majicu HOS-a s pozdravom “Za dom spremni”.

Javnosti je ostalo nepoznato da se njihov prvi susret dogodio prije desetak dana na Pantovčaku, u prigodi dodjele odličja zaslužnima u akciji Plitvice. “Kad je riječ o našem sporu zbog majica HOS-a, ako netko smatra da sam učinio nešto nezakonito, neka me privedu, a ako netko smatra da nešto treba mijenjati, neka mijenja u Saboru”, kaže Maras.

Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbor udruga veterana gardijskih brigada u više su navrata, počevši od 1. prosinca prošle godine, slali dopise na adrese premijera i predsjednika, s ciljem održavanja radnog sastanka s četiri teme: potraživanje ratne odštete od Republike Srbije, pitanje nestalih, problematika tužbi hrvatskih logoraša protiv Republike Srbije i rasprava o obilježavanju obljetnica iz Domovinskog rata.

Do premijera Andreja Plenkovića nisu uspjeli doći, no naposljetku je stigla potvrda s Pantovčaka da se predsjednik Zoran Milanović odazvao njihovu pozivu na sastanak, donosi Večernji list.

(Hina) xam yam