Milanović poziva na odgovorno pridržavanje uputa Stožera

Koprivnica, 5.12.2019 - Kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović održao je predizborni skup u Domu mladihu Koprivnici. foto HINA/ ua

Predsjednik Republike Zoran Milanović ocijenio je u srijedu da su u Hrvatskoj poduzete odgovarajuće mjere za sprječavanje širenja pandemije koronavirusa, te pozvao sve građane da se odgovorno pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite.

“Danas sam potpisao odluku o proglašenu izmjena Zakona o sustavu civilne zaštite i davanju većih ovlasti Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Molim vas, i očekujem od svih nas, da se naputaka i odluka koje taj stožer donosi ozbiljno pridržavamo, jer u ovoj krizi u kojoj se nalazimo država može i radi za nas određene stvari, i radi puno i, po meni, trenutno radi dobro”, rekao je Milanović u obraćanju javnosti koje su prenosile sve nacionalne televizije.

“Međutim, osobna odgovornost svakoga od nas, pridržavanje određenih pravila o kojima govorimo već danima, činit će razliku između uspjeha i neuspjeha, između duljine trajanja, odnosno, kraćeg trajanja ove krize, ne nužno između života i smrti”, istaknuo je.

Ocijenio je kako se krizi od početka pristupilo na dobar način. “Kriza ipak nije tolika, dobro je što smo od početka krizi pristupili relativno ozbiljno i što niti u jednom trenutku nismo podlegli nekakvim niskim i teškom osjećajima, kamoli panici, što je riječ koju uopće ne želim koristiti”, poručio je Milanović u svojem obraćanju.