Milanović postao je zvijezda režimskih srpskih medija nakon izjave da je međunarodna zajednica “otela Kosovo”.

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović postao je zvijezda režimskih srpskih medija nakon izjave da je međunarodna zajednica “otela Kosovo”.

Kao što je poznato, Kosovo je najteža tema za Srbiju, i dok se dio zemlje pomirio s gubitkom tog dijela zemlje u kojem ogromnu većinu imaju Albanci, predsjednik Aleksandar Vučić još se ne predaje.

Milanović je u Petrinji rekao da “Srbija i Rusija nisu isto”.
“To je, nažalost, bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Tko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanje Kosova, nego cijelog koncepta”, rekao je Milanović.

“Ukrajinci patološki mrze Ruse, to je činjenica. Hrvati nisu toliko mrzili Srbe koliko ovi tamo mrze Ruse”, rekao je također Milanović.

“Bravo, brate Srbine, čestitam”, “Zoki ti si naš”, “Zoki Srbenda”, “Milanoviću, Srbine, opraštamo tvoju ružnu prošlost”, “Bravo, Zoki, katolički Srbine”, “Krv nije voda”, “Ne mogu da vjerujem”, “Jest delija, svaka mu čast”, “Jednom i on da je u pravu”, “Sada Hrvatska i Slovenija neka povuku priznanje Kosova”, “Strah od Rusa sve rješava” – pišu srpski mediji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će “pažljivo pogledati izjavu predsjednika Hrvatske”.

“Vidio sam u jednoj rečenici što su mediji prenijeli, volio bih u cijelosti vidjeti tu izjavu”, rekao je Vučić.

Nacionalno/HINA