Milanović podsjetio na svoje riječi o hrvatskoj slozi sa sjednice Vlade 2012.

Reagirajući na izjave premijera i predsjednika Sabora o njegovoj odgovornosti za podjele i radikalizaciju u Hrvatskoj, predsjednik Zoran Milanović podsjetio je u petak na facebooku na svoje riječi sa sjednice Vlade 2012. o nužnosti uspostavljanja sloge u hrvatskom društvu.

“Pamti li itko Plenkovićeve i Jandrokovićeve riječi iz tog vremena i njihov trud na izgradnji hrvatske sloge?”, zapitao se Milanović u objavi.

Kako je objasnio, u svom je govoru iz 2012. reagirao na “jednu u nizu huškačkih izjava Tomislava Karamarka, jednoga u nizu Jandrokovićevih gospodara i Plenkovićevog dobrotvora koji ga je već 2013. instalirao u Europski parlament”, a nakon što se danima njegova vlast nazivala nenarodnom.

“Ova vlast je narodna, jer je dobila povjerenje naroda. Nikad, baš nikad, i kad su tijesno dobili parlamentarne izbore, političku konkurenciju nisam nazivao nenarodnom vlašću”, rekao je tada Milanović, dodajući da je to jezik iz 1945., 1946., 1947. i 1948. godine.

“Ovo je pitanje kulture duha. Ne moramo se voljeti, imati iste poglede na brak i život, ali moramo imati iste poglede na Hrvatsku. A oni kojima je bliži govor 1945., neka se služe tim govorom, a taj govor za nas ne postoji”, ustvrdio je.

 

(Hina)