Milanović: Plenkoviću sam osobno najavio da idem u Albaniju

Zagreb, 02.01.2019. - Sučeljvanje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović na HRT-u. Na fotografiji Zoran Milanović, Kolinda Grabar-Kitarović. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u utorak da je premijeru Andreju Plenkoviću osobno u Kninu najavio da ide u Albaniju, kao i o čemu će razgovarati.

”Rekao sam pred deset svjedoka, nemojte da ih moram dovoditi“, rekao je Milanović novinarima dodavši da je taj posjet bio službeni, a da je ”jedino privatno bilo u garderobi”.

Na pitanje je li se čuo s Plenkovićem nakon što je premijer izjavio da Milanović mora objasniti o kakvom se putu radilo, Milanović je odgovorio kako je premijeru vjerojatno zasmetalo povlačenje paralele s “jednim putovanjem u Ameriku” bivše predsjednice Republike i “jednim stranačkim dernekom u Helsinkiju”, kada je bio održan kongres Europske pučke stranke.

“I ja sam kao premijer mogao povesti buljuk ministara na sastanak socijalista, ali to nisam radio. Ako mu to smeta, ja se ispričavam”, kazao je Milanović.

Ponovio je kako je Ured predsjednika nadležan za organizaciju njegova putovanja u Albaniju pa će Ured o tome dati dodatne informacije Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

”Oni su za to nadležni, ja u proceduri nisam ni sudjelovao”, rekao je Milanović i dodao da će Ured sve odraditi po zakonu i zdravom razumu.