Milanović o prosvjedu: “Ja sam crveni Zoka i radim sve protiv Hrvatske!”

Ilustracija

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je u ponedjeljak u Našicama jučerašnji prosvjed protiv covid mjera tijekom kojega su napadnuti i vrijeđani novinari.

“Napad na Latkovića je svinjarija, jer novinari su tamo u glupoj poziciji i moraju izvještavati”, rekao je Milanović.

Upitan smatra li sebe odgovornim za prosvjed, rekao je: “Naravno, ja sam crveni Zoka i radim sve protiv Hrvatske. Što je to?”

“Ovo što se sad događa dolazi iz brojih europskih gradova, dolazi i od briselskih tupoglavaca, ali nema ga u Skandinaviji. Ovo je bilo kaotično, spontani revolt. Došli su i školovani ljudi, cijepljeni, koje ja znam, došli su tamo zbog revolta, nisu došli slušati idiota Franciškovića, bio je tamo i Miro Bulj, koji s pravom misli da mu je tamo mjesto”, rekao je Milanović, dodavši da je na prosvjedu bilo 50.000 ljudi.

“Koji je smisao tih ograničenja, što se želi postići ako cijepljena osoba, recimo ja, prenosim virus na cijepljenu osobu potpuno isto. Ako je smisao spriječiti virus, nemoguće. Ako je smisao rasteretiti zdravstveni sustav… Prošlo je godinu i pol dana, a da ti, da ne velim kaj, nisu napravili ništa”, rekao je Milanović.

Komentirao je i postavljanje šatora pred bolnicama.

“Zašto šatori? Zašto ne kontejneri? Zato što su na Banovini. Zato što se nije napravilo ništa. Dehumanizirajuće je dijeliti ljude između vakciniranih i nevakciniranih, to je primitivna filozofija.

Koja je razlika? Kada bi zaista cjepivo štitilo u potpunosti zdravlje, a zdravlje štiti, a kada bi spriječilo širenje virusa, dakle vektorsku funkciju, onda bi svi to govorili. Ove odluke ne donosi nikakva znanost, ovo je sve impuls, nije zavjera, nego se neki ljudi ponašaju inertno kao krava koja ide niz cestu”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, danas je u vojarni u Našicama održan svečani ispraćaj hrvatskih vojnika u NATO operaciju na Kosovu, zbog čega je opet došlo do sukoba između Milanovića i Banožića.