Milanović: Ja nisam nervozan, Plenković je nervozan, ja sam bijesan!

Predsjednik države Zoran Milanović jučer je rekao da je premijer morao znati za istragu o Janafu, a premijer Plenković mu odgovorio, među ostalim, da je nervozan, danas se opet oglasio Milanović.

“Ja nisam nervozan, ja sam zabrinut. Njega je netko doveo u ozbiljnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome. Taj čovjek to nije znao… On mora znati neke stvari, u suprotnom u ovoj zemlji nema odgovorne osobe, rekao je Milanović.

“On mora znati, ne utjecati na tijek istrage, to je jasno… Ima tko mu je to morao reći, ako već ne tijekom procesa, onda nakon”.

“Premijer mora znati, on nije brifiran i to je skandal… On mora znati, netko mora voditi državu, u protivnom, odustanimo od države, nastavlja Milanović.

“Ono što on kaže da sam nervozan, on je nervozan, ja sam bijesan, ne na njega. Ovo se ne smije događati u demokraciji. On je u situaciji u koju je doveden neznanjem ili glupošću svojih suradnika”, rekao je Milanović.

Istaknuo je da imenovanje Kovačevića na još jedan mandat u Janafu pod pretpostavkom da je vlast znala što se događa otvara mogućnost žalbi firmi koje su radile s Janafom.

“Da, saborsko povjerenstvo odmah, jer ovo je ozbiljan skandal. To su situacije u kojima društvo može otići u potpuno drugom smjeru. Imamo državu i moramo se naučiti voditi tu državu i paziti na stvari”, rekao je predsjednik.

“, kaže predsjednik države Milanović.

Nacionalno/N1.