Milan Vrkljan: Tko mjeri ishode rada pojedinih ministara?

Izvor:FB

Hrvatska je zemlja u kojoj se na prijedlog Vlade u Saboru svakodnevno donose zakoni, deklaracije, dokumenti koji nikoga ne obvezuju.

Deklaracija EU 1999/18 iz 2018. godine traži od Vlade RH da liberalizira postojeći zakon i da se dozvoli proizvodnja električne energije iz solarnih jedinica i preko osobne potrebe domaćinstva.

Važeći zakon na sve moguće načine opstruirao je proizvodnju električne energije iz solara.

Zakonskom regulativom i lobiranjem, vlast je u RH stimulirala izgradnju vjetroelektrana u kojima nije ugrađen niti jedan vijak iz hrvatskog gospodarstva.
Dapače, HABOR je financijski pratio izgradnju vjetroelektrana unatoč tome što je zakonski obvezan pratiti samo one projekte koji pomažu hrvatsko gospodarstvo.
I posebno važno, HABOR troši novac poreznih obveznika tj. proračuna RH, naš novac. Ustvari HABOR financira proizvodnju vjetroelektrana izvan RH a ne našu proizvodnju.

Radi se o stotinama milijuna Eura koji su nenamjenski potrošeni!!!

Ništa od tih kriterija nije zadovoljeno kod vjetroelektrana!!

Istovremeno, hrvatsko gospodarstvo kapacitirano je proizvoditi, instalirati i održavati solarne jedinice.
Dapače, pokretanje proizvodnje i otvaranje radnih mjesta najjača je demografska mjera i mjera reforme zdravstvenog sustava.
Pronašao sam dokument Ministarstvo gospodarstva, na čelu koga je do prije par dana bio Tomislav Ćorić, kojim se Ministarstvo obvezuje da će u njegovom mandatu biti instalirano 60 tisuća solarnih jedinica na krovovima kuća.

Dokument je prihvatio Sabor RH.

Nakon mandata od četiri godine instalirano je samo tri tisuće solarnih jedinica.
Sad je posve jasno da je ministar Ćorić prevario i ignorirao deklaraciju EU.

Dokument je Ministarstvo donijelo i predložilo Saboru na pritisak iz EU, ali nikada nije bilo ozbiljne namjere da se odluka Ministarstva i provede.
Tko je odgovoran?

Koje su posljedice ovakvog nerada Ministarstva i opstruiranja projekata koji potpomažu energetsku neovisnost RH?
Državni tajnik je odgovorio da on ne zna !!!