Milan Vrkljan: Plenković provodi politiku “Srpskog sveta”

Na današnji dan prije 26 godina počela je akcija Oluja. Bila je to velika vojna operacija kojom su oslobođena okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba.

Akcijom Hrvatske vojske spriječen je i pokušaj srpskih snaga da vojnički zauzmu područje Bihaća i okolice. Akcijom hrvatske vojske spriječen je novi genocid kakav su Srbi počinili u Srebrenici. Okupirano područje RH pod okupacijom Srba u tzv. RSK u pet godina postalo je primjer etničkog čišćenja nezabilježenog u novijoj povijesti Europe. Iz svojih domova u par godina protjerano je 255 tisuća Hrvata, civila!!.

Nakon završetka vojne akcije Oluja ali i Maestral i Južni potez američka obavještajna služba CIA je u službenom izvješću napisala “Hrvatska vojska se još jednom dokazala kao najbolja vojna organizacija u toj regiji. HV je razvio istinsko združeno djelovanje u kojem su odabrane pješačke postrojbe poduprte oklopom i topništvom mogle probiti jaku obranu. Te osobine su učinile da je HV gotovo nemoguće zaustaviti”. Oluja se kod zapadnih analitičara opisuje kao operacija iz vojnih priručnika i urađena je po najvišim NATO standardima.

Hrvatski narod kroz svoju povijest trajno je obilježio veličine kao Starčevića, Tomislava, Zrinskog, Matoša, Teslu, Gaja, ili Tuđmana. Oluja je povijesno sažimanje svih naših težnji, žrtvi, nada, patnji i vjerovanja. Kao takva ostaje istinski svjetionik svim novim generacijama Hrvata.
Dan uoči obilježavanja Oluje oglasio se notorni Dodik. Grubo je, u maniri najomraženijih fašističkih ili komunističkih zločinaca teško uvrijedio Bošnjački i Hrvatski narod u BiH. Za njega su Bošnjaci konvertiti i nedržavotvoran, podanički narod. Za njega su Hrvati ti koji mu se dive i šapću mu na uho jer nemaju hrabrosti to javno reći. Takav prijezir i osuda cijelih naroda u povijesti su zabilježeni ali se onda sa njima obračunala međunarodna zajednica.

Prema Dodiku se Christian Schmidt lažno predstavlja kao visoki predstavnik i on sa njime “ne planira surađivati”.
Nakon ovih neciviliziranih i fašističkih istupa Dodika oglasio se nitko drugi do Hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman. U intervju za Frankfurter Allgemeine Zeitung uz više nesuvislih izjava treba izdvojiti diplomatski biser “Bosna i Hercegovina nije mjesto za eksperimente”. Tom rečenicom on upozorava novog predstavnika međunarodne zajednice u BiH da se ne bi trebala nastaviti takva praksa i donositi odluke koje je donio Valentin Inzko na odlasku. Valentin Inzko donio je zakon kojim se negiranje genocida koji su Srbi napravili u Srebrenici krivično i kažnjivo djelo.

Nije to usamljeni slučaj da hrvatska diplomacija preko Grlić Radmana relativizira pokušaj međunarodne zajednice da istjera srpsku politiku na brisani prostor. Čvrsta odlučnost USA i Europe da granicu svoje interesne sfere postavi na Drinu minira nitko drugi do hrvatska diplomacija. Kako to da se hrvatski interesi kao članica EU i NATO ne poklapaju sa interesima naših saveznika u BiH? Hrvatska vlast uporno u BiH pronalazi Dodika kao partnera? Zašto je Hrvatska diplomacija u BiH na strani onih koji sanjaju i osmišljavaju politiku “Srpskog sveta”. Ta politika izazvala je ratove na Kosovu, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini. Sve su ratove izgubili ali fašističke politike se nisu odrekli.
Vlada RH na čelu sa Plenkovićem već petu godinu provodi politiku koju je osmislio Pupovac. Politika je to stalnog držanja hrvatskog naroda pod pritiskom. Ta politika revidira povijest i namjerno falcificiraju događaje.

Manjina okupljena oko osobnih interesa i uokvirena u politiku neprirodne koalicije sa onima koji nikada nisu i neće prihvatiti Oluju niti hrvatsku državu, podržani korumpiranim medijima, godinama vode politiku suprotnu hrvatskim nacionalnim interesima. Politika je to koja se osmišljava i održava zahvaljujući korupciji i kriminalu.

Kada Hrvatska vlada bude vodila iskrenu proeuropskim politiku, kada postanemo iskreni saveznici USA i NATOa, kada se vlast istinski obračuna se korupcijom i kriminalom u samom vrhu vlasti Hrvatska će biti poželjan partner zapadnim saveznicima. Do tada će Hrvati u RH i dva naroda u BiH, financijski i politički, biti izložena balkanskim spletkama Dodika i “Srpskog sveta”. Promjenama koje su se nedavno dogodile u američkoj administraciji i dolaska Joe Bidena u Bijelu kuću nezaustavljivo će dovesti hrvatsku Vladu u poziciju da se mora odlučiti kome svijetu pripada.
Duboko vjerujem u pozitivne promjene u Hrvatskoj, nas je više, objavio je na svojoj stranici Facebooka saborski zastupnik Milan Vrkljan.