Milan Vrkljan: Mi branitelji iz Domovinskog pokreta postavljamo vam pitanje, na kojoj ste strani danas?

Milan Vrkljan, predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u Hrvatskom Saboru na svojoj je Facebook stranici oštro reagirao na izjavu Milorada Pupovca, poručivši da kadrovi koje Pupovac postavlja po javnim poduzećima, agencijama i lokalnim samoupravama, u dogovoru sa Plenkovićem, drže da je Oluja bila etničko čišćenje, genocid na Srbima.

Evo što je napisao:

Danas druga osoba, odnosno prva osoba trenutne vlasti u Hrvatskoj, Pupovec zagrmio je da su vodstva nacionalnih pokreta devedesetih (Franjo Tuđman i Slobodan Milošević) odgovorni za rat devedesetih. Kadrovi koje Pupovec postavlja po javnim poduzećima, agencijama i lokalnim samoupravama, u dogovoru sa Plenkovićem, kažu Oluja je bila etničko čišćenje, genocid na Srbima.

Isti taj Pupovac grmio je devedesetih da ustaše progone, ubijaju srpsku nejač, ustaški vikari pokrštavaju srpsku nejač itd itd. Je li Zajednica branitelja HDZ-e reagirala na ove poruke, danas svog vladara, drugu odnosno prvu osobu trenutne vlasti u Hrvatskoj. Mi branitelji iz Domovinskog pokreta postavljamo vam pitanje, na kojoj ste strani danas?

Znamo na kojoj ste strani bili u ratu za slobodu i nezavisnost Hrvata devedesetih ili kako kaze vas današnji predsjednik u vrijeme nekih sukoba na ovim prostorima. Danas ste na strani onih koji prozivaju utemeljitelja vaše zajednice i prvog predsjednika slobodne Hrvatske, Franju Tuđmana, da je odgovoran za rat devedesetih, da je počinio etničko čišćenje, genocid nad Srbima. Jeste li na strani onih koji optužuju nas koji na sve ovo ukazujemo.

Optužujete vodstvo i istaknute članove Domovinskog pokreta da su inspiratori (još fali organizatori) nesretnika koji je oružjem napao sjedište politicke moći? Dragi suborci danas ste sljedbenici politike koja nema svjetonazor, nema ideologije, ostao je samo interes. Vaš interes.
Milan Vrkljan, dragovoljac, osnivač i prvi načelnik saniteta 118 brigade HV-a, Gospić.
Stipe Mlinarić Ćipe, heroj i legendarni branitelj Vukovara i zatočenik srpskih logora 1991 godine.

Milan Vrkljan