Milan Vrkljan: Ideolog “srpskog sveta” na američkoj crnoj listi

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je izvršnu naredbu kojom prijeti sankcijama svima koji ugrožavaju mir i sigurnost na Zapadnom Balkanu.

Američki predsjednik potpisao je mjere kojima se sankcionira svaka osoba za koju se utvrdi da je odgovorna, direktno ili indirektno uključena u aktivnosti koje su prijetnja miru, sigurnosti ili stabilnosti demokratskih procesa i institucije tih država. Izrijekom se upozorava na kršenje ljudskih prava, umiješanost u korupciju i pronevjeru javnog novca. Nakon informacije o izvršnoj naredbi snažnu potporu toj aktivnosti američke administracije bila je politička deklaracija UN-a koja najavljuje skoro osnivanje međunarodnog antikorupcijskog suda po obrascu Haškog tribunala, piše saborski zastupnik Milan Vrkljan na svojoj Facebook stranici.

Vrlo brzo nakon toga Dodik u Beogradu izjavljuje kako su pogriješili što nisu proglasili otcjepljenje Republike Srpske za vrijeme mandata Donalda Trumpa !!! Postavlja se legitimno pitanje što je to Trump obećao Srbima. Par dana iza toga Vučić u Beogradu saziva konferenciju za tisak i panično, skoro plačljivim glasom obznanjuje da su ga prisluškivale srpske obavještajne službe i da im je u tome pomogla strana, američka, obavještajna služba.

Ključna točka razlaza sa Bidenovom administracijom bio je pokušaj Vučića da američkoj administraciji podvali zamjenu Kosovo za Republiku Srpsku. Kasno, Donalda Trumpa više nije bio u sedlu.

Tada nastaje opća panika u “Srpskom svetu”. Traže se saveznici kod svih u regiji koji su im skloni.

Međutim loše vijesti dolaze kao na traci, Međunarodni sud u Hagu presudio je 06. 08.2021. godine kroz presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću da je Slobodan Milošević bio organizator udruženog zločinačkog pothvata u BiH i Hrvatskoj !!! ”

Hrvatska vlada na čelu sa Plenkovićem sve je to prespavala. Korumpirani i od vlasti kontrolirani mediji prešućuju presudu. Nema naslovnica, nema okruglih stolova, nema pozivanja međunarodnih eksperata da objasne presudu. Hrvatska vlada i mediji reagiraju kao da je presuda izrečena nekoj nama nepoznatoj i dalekoj državi. Hrvatska vlada na čelu sa Plenkovićem svojom politikom posmrtno ponižava preko 200 tisuća ubijenih u Hrvatskoj i BiH, oni nemaju pravo na istinu. Njihove obitelji za naše korumpirane medije nemaju pravo na “interes javnosti”. Nema reakcije.

Srpske službe preko državne tužiteljice BiH izvijesne Tadić, inače Hrvatice, plasira medijsku priču o pokretanju istrage protiv hrvatskih generala. Hrvatska vlada na čelu sa Plenkovićem simulira politički potres. Plenkoviću kao da je laknulo. On i Grlić Radman pozivaju generale na čajanku i odrađuju svoj dio obveze. Mediji pod kontrolom politike imaju izmišljenu priču plasiranu iz Beograda i nastavljaju marginalizaciju najvažnija presuda protiv Srbije u posljednjih 30 godina.

Nakon što je Joe Biden stavio Vučića na američku crnu listu više se ne može skriti da je “Srpski svet”, kao ideja i projekt, zapadu ali posebno američkoj administraciji neprihvatljiv.

Opet nema reakcije hrvatske politike, nema volje da se hrvatski narod svrsta na stranu istine i pravde. Ponovno nismo zapad, nismo strateški partneri onima koji od nas to očekuju. Hrvatska vlada i Plenković sprdaju se nastojanjima Amerike da Hrvatska i BiH postanu države sa vladavinom prava, bez korupcije i spletkarenje koja dolaze iz “Srpskog sveta”.

Plenković šalje poruku zapadu preko svoga ministra vanjskih poslova Grlić Radmana. Naime taj rođeni Bosanac, kako se voli zvati, došao je u Mostar, da u društvu sa Dodikom, uveseli Čovića za 65-i rođendan. Krasno društvo.

Vjerujem u hrvatski narod, u našu odlučnost, u našu volju i želju da budemo ravnopravni svim ostalim narodima u EU. Vjerujem u konačni uspjeh, nas je više !!!