Milan Vrkljan: “HRT će postati istinski javni servis svih građana a ne samo njih”

Milan Vrkljan predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u hrvatskom Saboru komentirao je uređivačku politiku HRT-a.
Svaki dan gledamo da HRT o aktualnim političkim zbivanjima iz Prištine izvještava iz Beograda. Čak štoviše koristi srpske medijske komentare kao kriterij istine. Jučer u emisiji “Dobro jutro hrvatska” iza komentatora pojavljuje se slika Europe na kojoj je Kosovo još sastavni dio Srbije. Saborska zastupnica iz kvote Albanske nacionalne manjine ni riječi. Barem da pokuša zavarati svoje birače, ništa.
Kad je prije par mjeseci ravnatelj bolnice u Mostaru osramotio sebe i hrvatski narod na HTV-u skoro bez reakcije iako se cijela javnost zgražala.
Hrvatska država platila je tu bolnicu pa bi Vlada imala legitimitet propitati, tko to upravlja i kako, našim novcima. Niti opomenu pred isključenje nije dobio.
Prošli mjesec mediji su na čelu sa HTV- om dolazak notornog Dodika u Zagreb prikazali kao veliki uspjeh naše vanjske politike. Slavili, iako su znali da je Dodik na crnoj listi našeg najvažnijeg političkog partnera USA, ako smo iskreni. Kao takvom zabranjen mu je ulazak u sve zemlje EU, osim u RH kao da nismo dio uljuđene Europe.
Koga mi to varamo i tko to dozvoli? Danas je u Vukovaru svečano otvoren obnovljeni vodotoranj. Simbol hrvatske države i borbe za njenu slobodu kao što su prije pedesetak godina bile dvije pjesme, Vila velebita i Marjane Marjane. Vodotoranj je obnovljen ali na svečanosti nigdje HTV-a, u to vrijeme emitirane su turske sapunice. Sto je to Hrvatski narod dočekao nakon 30 godina od Domovinskog rata i očekivane slobode. Za sada te slobode nema niti je najveća medijska kuća niti je u funkciji hrvatskog naroda.
Ipak, nepokoreni duh hrvatskog naroda ponovno se budi. U manje od mjesec dana u Zagrebu je osnovano 17 ogranaka Domovinskog pokreta. Kakav odaziv, kakav ponos, kakva mladost. Sve miriše na devedesete!!! Pokušali su nam ubaciti provokatore, zatvarati vrata u dvoranama gdje je trebala biti osnivačka skupština, slali prijeteće poruke.
Međutim mi njima šaljemo poruku da smo mi istinski radikalni. Radikalno ćemo se obračunati sa nepotizmom. Radikalno ćemo se obračunati sa kriminalom. Radikalno ćemo se obračunati sa korupcijom u Hrvatskoj. HRT će postati istinski javni servis svih građana a ne samo njih.
Ovih 17 predsjednika gradskih četvrti Domovinskog pokreta u Zagrebu su garancija za takav naš radikalizam. Zato ih kao predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Saboru iskreno podržavam i čestitam na izboru kako slijedi:
Ljiljana Vuletić i Drago Boras, Zorica Gregurić, Želimir Golić, Željko Stilinović Vlado Marić, Mario Vrkljan, Davor Jandrić, Franjo Rožić, Mislav Barišić, Gabriela Tomazić, Ivan Totić, Domagoj Pašalić, Zvonimir Rukavina, Ivica Kovačić, Ivo Kaleb, Luka Holjevac, Domagoj Stjepan Krnjak