Milan Vrkljan: Komunistički moćnici ipak će morati vratiti opljačkano

Prije godinu dana iscrpno sam pisao o problemu vlasnika stanova u centru Zagreba iz kojih su vlasnici istjerani mjesecima nakon završetka rata 1945. godine. Par mjeseci kasnije o istom problemu sam govorio u Hrvatskom Saboru.

Naime samo u centru Zagreba još uvijek je preko 5000 stanova koji su oteli komunisti i partizanska vojska. Bio je to pohod hordi mrzitelja svega hrvatskog koji je imao za cilj pljačku i izazivanje straha i bijega civilnog stanovništva u poslijeratnom Zagrebu. Tadašnji Zagreb imao je 70000 stanovnika a u par tjedana iz centra grada je istjerano skoro 30000 naših sugrađana. U mnogim ti stanovima i danas žive sinovi, kćeri ili unuci tih zločinaca. Čak štoviše mnogi su visoko pozicionirani u političkim strankama kao Možemo!, HDZ ili SDP i HNS.

Hrvatska vlast u posljednjih trideset godina izvela je niz političkih prijevara kako bi se osiguralo da se stanovi ne vrate stvarnim vlasnicima. Pod pritiskom institucija EU doneseno je nekoliko zakona u korist vlasnika stanova da bi ih unaprijed dogovoreno Ustavni sud RH poništio !!! I tako 30 godina.

Zanimljivo da sve te radnje kojima se pustošio Zagreb nakon drugog svjetskog rata nikada nisu dobile politički ili krivični okvir u konkretnim imenima komunističkih zločinaca koji su to osmislili, naredili i proveli.
To pogodovanje i zaštita komunističkih moćnika glavni je krivac za trenutno propadanje hrvatskog društva. Hrvatska je jedina zemlja EU koja i nakon 80 godina štiti komunističke zločine i njihova nedjela.

Sanaderova vlada kako kroz unutarstranačke izbore u HDZ-u nije uspjela u potpunosti očistiti Tuđmanove nacionalističke, domoljubne, kadrove počela je financirati civilne udruge koje su u pravilu imale žestoki ideološki otklon od ideje stvaranja Hrvatske države. Silno financijsko pomaganje tih udruga rezultirao je preuzimanje vlasti u Zagrebu od aktivista Možemo!

Na sjednici Sabora posvećenoj obnovi Zagreba nakon potresa premijer Plenković sa govornice je pozvao zastupnike Možemo! da se pridruže HDZ-ovom timu i zajedno naprave plan obnove !!!! Car je gol !!!

Možemo! je nastao u pomno planiranom inkubatoru HDZ. -a.
Sada bi HDZ sa razine države i Možemo! sa razine grada trebali donijeti novi zakon kojim će se nedvojbeno osuditi komunistički zločinci koji su osmislili, organizirali i proveli poslijeratnu pljačku i progon naših sugrađana u Zagrebu. Ja osobno u to ne vjerujem. Vjerujem u nastavak javne i tajne koalicije HDZ-a i Možemo!

Nedavno je Europski sud za ljudska prava donio presudu prema kojoj nemogućnost da vlasnik koristi i slobodno raspolaže stanovima u koji se druga osoba uselila predstavlja povredu njegovog prava, ljudskog prava na uživanje vlasništva.

Kako smo svjedoci da su mnoge zemlje u kojima se krše ljudska prava i dalje ugledni članovi međunarodne zajednice moj optimizam u vezi toga je vrlo mali.
U Hrvatskoj nema vladavine prava. Vladaju interesne skupine iz komunističkog vremena umrežene korupcijom, kriminalom i nepotizmom. Korumpirani mediji sprečavaju izlazak istine na svijetlo kao u niti jednoj zemlji EU a pravosuđe stvara zakonski okvir za njihovo djelovanje. Biti ne dio toga društva znači da ste časni ali izloženi njihovom spletkarenju, obmanjivanju i podmetanju.

Upravo je većina Hrvata dio te šutljive većine.

Hrvatskoj kao rijetko kada u svojoj povijesti trebaju pošteni, hrabri i državi odani političari. Treba nam Pravedna Hrvatska u koju osobno vjerujem. Vjerujem u konačan uspjeh. Nas je više !!!