Milan Radoičić priznao: Ja sam organizirao napad na Kosovu!

Potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić preuzeo je punu odgovornost za događaje u selu Banjska na sjeveru Kosova, navodi se u priopćenju koje je medijima pročitao njegov odvjetnik Goran Petronijević.

“Obavještavam javnost da sam zajedno sa svojim sunarodnjacima 24. rujna došao na sjever Kosova i Metohije u Banjsku”, rekao je Radoičić u izjavi.

Kako dodaje, razlog povratka na Kosovo bio je “ohrabrivanje naroda u otporu režimu Aljbina Kurtija“.

Radoičić je u izjavi istaknuo kako od vlasti u Beogradu nije imao nikakvu pomoć niti ih je obavijestio o svojim namjerama jer su se već razišli u određenim stavovima.

“Obavještavam sve dežurne progonitelje srpskog naroda da sam osobno izvršio sve logističke pripreme za obranu srpskog naroda od okupatora i ovaj čin nema nikakve veze s mojim dosadašnjim političkim angažmanom. O tome nisam obavijestio nikoga iz srbijanskih vlasti ili lokalnih struktura, niti sam od njih dobio bilo kakvu pomoć, jer smo tada već imali razmimoilaženja”, stoji u pisanoj izjavi Radoičića.

“Kosovski policajac ubijen slučajno”

Podsjetimo, u nedjelju, 24. rujna, u selu Banjska ubijen je kosovski policajac, nakon čega je uslijedila akcija specijalnih jedinica kosovske policije na naoružanu skupinu koja se pokušala skloniti u samostan Banjska. U akciji su ubijena trojica Srba porijeklom sa sjevera Kosova.

Radoičić je u pisanoj izjavi naveo da je do pogibije kosovskog policajca došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok sukob na obje strane. Petronijević je kasnije, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je, prema informacijama koje ima, policajca ubila eksplozija, a ne metak.

“Poginuo je od eksplozije koja nije bila namijenjena njemu ili bilo kome drugom”, rekao je Petronijević, napomenuvši da on sam nije bio tamo.