Milan Bandić uoči sastanka s Plenkovićem: “Ja nisam Romkinja koja gata na karte”

Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Premijer Andrej Plenković i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sastat će se u ponedjeljak u Banskim dvorima zbog suradnje na kapitalnim projektima, među kojima su i Imunološki zavod, zagrebački rotor i izgradnja dječje bolnice.

Predsjednik zagrebačke gradske skupštine Drago Prgomet najavio je da je Ministarstvo gospodarstva pripremilo plan za Imunološki – koji će u ponedjeljak iznijeti gradonačelniku.

Rekao je i da će se u te projekte preliti europska sredstva, a riječ je o milijardu i 700 milijuna kuna.

Milan Bandić danas nije bio raspoložen za tu temu, prenosi Dnevnik.hr

“Ja nisam Romkinja koja gata na karte, ja sam preozbiljan čovjek da bi govorio unaprijed”, rekao je Bandić, no nije želio odgovoriti na pitanje hoće li uvjetovati podršku proračunu vezano za podršku gradskom proračunu.

Rekao je tek: “Sutra je novi dan!”

“Veliki su zajednički projekti u ove dvije godine napravljeni i ne vidim razloga da se i projekti završe, a novi počnu realizirati. Treba razgovarati na način u kojem se međusobno uvažavaju svi partneri koji u tom sudjeluju. Tu nema prostora za ucjene i postavljanje uvjeta.

Tako se neće niti sutra razgovarati, niti će se tako razgovarati u gradskoj Skupštini”, napomenuo je Drago Prgomet, javlja Dnevnik.hr