Sjednica zagrebačke Gradske skupštine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić tvrdi da ne postoji problem zagrebačkih mostova. Pozvao je novinare na obilazak mostova i predavanje, a zatim i napao državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja. Nije štedio ni ministricu obrazovanja Blaženku Divjak.

“Ne postoji problem mostova, neka inspekcija radi svoj posao, a gradonačelnik svoj. Dali ste mi šlagvort da obiđem mostove u sljedećih mjesec dana.

Dobili ste sve napismeno, ali vi ne čitate nego dobijete naputak od svojih urednika. Građani su sigurni, mostovi su sigurni”, odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na novinarsko pitanje o stanju mostova u Zagrebu.

Nakon toga se obrušio na državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira koji je u petak rekao da je zabrinut zbog stanja mostova u Zagrebu.

Pozovete gospodina Uhlira da govori o mostovima, pravnik, to je isto kao da moja baba govori o Mount Everestu. Jeste vidjeli što gradonačelnik Bandić radi?

Saniramo most Slobode, dogodila se rupa na Savskom mostu koji je za pješake. Bojim se kada pravnici, službenici moji do jučer, a sada državni tajnici, jer kad izgubiš izbore postaneš državni tajnik, kad govore rječnikom inženjera”, rekao je Bandić.

Dodaje da sve piše u elaboratu koji je poslan novinarima iz gradskog ureda. “Sada ćete oni koji budu htjeli pješke sa mnom od mosta do mosta da održim predavanje”, rekao je. 

Na pitanje kako to da u isto vrijeme hvali suradnju s Vladom, a ruši ministricu obrazovanja Blaženku Divjak kaže: “Ja ne rušim nikoga, dobili ste napismeno zbog kojih razloga ministrica po mišljenju Stranke rada i solidarnosti ne može raditi svoj posao i to je problem premijera Plenkovića, a ne gradonačelnika Zagreba.”

Ponovio je da ona krši zakon i da nabavlja tablete po duplo većoj cijeni. “Ili očekujem da me pozovu u Gajevu da širim dezinformacije ili da postupaju. Što se tiče Vlade izvrsno surađujemo.”

“Da ne bi bilo nismo znali, ja sam jedini čovjek u Hrvatskoj koji polaže račun samo dragom Bogu. Turate mi građane, a ja sam osvojio šest mandata. Ministrica je htjela prevariti premijera i gradonačelnika. Izborni predmeti su kao i obavezni i to nije privatni poligon ministrice nego zakonska obveza.”, završio je svoje izlaganje gradonačelnik Bandić.