Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na svojoj Facebook stranici istaknuo je da kino Europa ostaje art kino. Trenutačnog najmoprimca optužuje da iznosi utužive laži kada kaže da će “kino Europa odlukom Grada postati narodnjački klub”. Odbacuje ih u cijelosti i traži ispriku. Ako ona izostane, tužit će.

Prije poslanog priopćenja medijima je gradonačelnik izjavio: “Dok se ne obnovi, kino neće biti u funkciji, a nakon toga će na natječaju se odabrati najpovoljniji i najbolji partner koji će napraviti centar filmske izvrsnosti u kinu Europa jer sam ja to vratio kinu Europa, to su zabravili.

A oni koji su jučer prosvjedovali, moja poruka njima je: Uzalud vam trud svirači”, komentirao je u svom stilu jučerašnje okupljanje ispred kina.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

U vezi sa pokušajem manipulacije javnosti lažnim vijestima tzv. „spinovima“ od strane dosadašnjih najmoprimaca kina „Europa“ da Grad Zagreb planira u taj gradski prostor koji je zaštićeno kulturno dobro, nakon rekonstrukcije smjestiti, kako kažu „narodnjački klub“, te otkazivanja ranije ugovorenog otvorenja „ Festivala tolerancije – JFF “ upućujemo sljedeće priopćenje:

1. Kino Europa će nakon nužne rekonstrukcije ostati art kino.

2. Aktualnim najmoprimcima istekao je desetogodišnji najam, te su, u skladu sa istekom Ugovora uredno i u skladu sa Zakonom izviješteni od strane vlasnika, Grada Zagreba da 1.6.2019. trebaju napustiti prostor. Za daljnje radove i osiguravanje fondovskog financiranja, osim vlasništva, nužan je i posjed prostora.

3. Pokušaj pritiska dosadašnjih najmoprimaca na vlasnika kina „Europa“ Grad Zagreb, iznošenjem utuživih laži da će „kino Europa odlukom Grada postati narodnjački klub“ odbacujemo u cijelosti . Očekujemo odmah JAVNU ISPRIKU I DEMANTI od strane dosadašnjih najmoprimaca. U suprotnom ćemo protiv klevetnika podići tužbe i zatražiti odštetu zbog štete koja je nanesena Gradu namjernim širenjem lažnih vijesti.

[KINO EUROPAPRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA]U vezi sa pokušajem manipulacije javnosti lažnim vijestima tzv. „spinovima“ od…

Objavljuje Milan Bandić Gradonačelnik ZagrebaNedjelja, 7. travnja 2019.