Mila danas ide u Ameriku, stigao plan liječenja

Roditelji djevojčice Mile Rončević, čija je borba za život kćeri ujedinila cijelu Hrvatsku, dobili su od američke bolnice plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju.

Rončevići su već ranije bili odlučili da će svoju kćer u svakom slučaju odvesti u Ameriku.

Danas u 5.40 kreću iz Rijeke prema Zagrebu, odakle će letom u 9 sati nastaviti prema Americi.

Djevojčicu će iz Rijeke u Zagreb prebaciti sanitetskim prijevozom.

Prema večerašnjim najnovijim podacima na internetskoj stranici Lifeformila, proteklih dana donacijama je prikupljeno više od 34 milijuna kuna u raznim valutama, uplaćenim na žiro-račun obitelji te na račun Zaklade Nora Šitum.

Milini roditelji Marin i Sanja Rončević ranije danas su u Zagrebu održali konferenciju za novinare na kojoj su se zahvalili svima na donacijama i humanitarnih akcijama organiziranim protekih dana za spas njihove kćeri.

Budući da je prikupljeno više nego što je potrebno za liječenje, otac Marin Rončević također je, uz zahvalu, zamolio da se više ne uplaćuje.

“Ljudi hvala, nemojte više uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju”, napisao je na svom facebook profilu. N1/Nacionalno