Mikulić u imovinskoj kartici nije naveo gotovo 700 četvornih metara kuće na Krku

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić (HDZ) u svojoj je imovinskoj kartici pogrešno upisao svoju kuću na Krku, tako što nije naveo čak 687 četvornih metara površine svoje nekretnine, otkrio je RTL-ov magazin Potraga.

Mikulić je u imovinsku karticu upisao da mu kuća s okućnicom ima 180 četvornih metara, no pogled u zemljišne knjige otkriva kako zauzima punih 867 četvornih metara, doznaje Potraga.

“Prije svega vam želim zahvaliti na vašem upozorenju pri mojem ispunjavanju imovinske kartice. Obzirom da ste me danas upozorili na moj nenamjerni propust, pokrenuo sam već sad postupak promjene upisa kvadrature za nekretnine kao i ostale promjene koje sam dužan unijeti do kraja tekuće godine”, rekao je za RTL Mikulić.

Rekao je i kako se vodio mišlju da se pod prijavom nekretnine podrazumijeva isključivo nekretnina u smislu čvrstog objekta, njezina površina i vrijednost.

No, navodi RTL, čak niti 180 kvadrata, koliko je upisao u imovinsku karticu, nije točna površina njegove kuće u Malinskoj. Prema zemljišnom izvatku, jedan objekt ima 154 četvorna metra, te još jedan 47 četvornih metara.

“Potpuno je jasno da se mora navesti cjelokupna površina čestice na kojoj je kuća i da se daje vrijednost dvorišta i kuće zajedno. Dakle, cjelokupna površina i cjelokupna vrijednost nekretnine. To je bitno zato što imovinske kartice moraju biti točne”,  rekla je za RTL predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković.

Kujundžić i Pavić vjeruju Mikuliću

Mikulić u se utorak nije javio na telefonski poziv kako bi prokomentirao taj slučaj, a njegovi stranački kolege, ministar zdravstva Milan Kujundžić i ministar regionačlnog razvoja i EU fondova Marko Pavić, izrazili su razumijevanje za njega, smatrajući da mu se potkrala greška.   

Kujundžić je rekao novinarima kako vjeruje da se Mikuliću potkrala greška u pisanju. “Ne vjerujem da netko može napisati, a što se vidi iz aviona, da je nešto veliko 100 ili 500 kvadrata, tako da pretpostavljam da se potkrala greška u pisanju”, kazao je.

Pavić je pak poručio kako je imovinska kartica osobna odgovornost svakog dužnosnika, pa vjeruje da će Mikulić ispraviti podatke.