Mikulić: Stroži kriteriji za dodjele nagrada i pokroviteljstva Gradske skupštine

Nacionalo

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić najavio je u ponedjeljak da će postrožiti kriterije vezano za dodjele nagrada i financijska pokroviteljstva Gradske skupštine.

Mikulić je nakon sjednice Odbora za javna priznanja kazao da su usvojili tekst natječajnog poziva, te najavio da će nakon usvajanja gradskog proračun za 2018. biti raspisani natječaji za financijska pokroviteljstva, pri čemu će se pooštriti kriteriji vezani uz dodjelu nagrada i pokroviteljstva.

“Znalo se dogoditi da nekome damo pokroviteljstvo i onda oni koji su ga dobili ne daju ni obavijest kada je događaj, a kamoli da bi pozvali nekoga od strane Skupštine kao pokrovitelja da im se pridruži na tom skupu. Ako bi netko i došao, onda ne bi našli za shodno pozdraviti pokrovitelja. Zalagat ću se da sve te stvari koje su se događale u budućnosti ne događaju i da se takvim zainteresiranim stranama pokroviteljstvo ne dodjeljuje”, kazao je Mikulić.

Prođe li proračun za 2018. iznos za pokroviteljstva bit će 2,5 milijuna kuna

Na taj se način, dodao je, pokazuje da se ne poštuje institucija Gradske skupštine, što je ocijenio nedopustivim. “Idemo u izradu dodatnih kriterija kako će se dodjeljivati sredstva i ove godine, ako prođe proračun, bit će 2,5 milijuna kuna iznos za pokroviteljstva”, najavio je.

Istaknuo je kako je već dao prijedlog da rok za prijavu na natječaj umjesto sadašnjih 15 bude 30 dana.

Kako bi se ispravila dosadašnja pogreška, Mikulić je najavio da će u proces dodjele nagrade “Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost” te izbor nominiranih ubuduće više uključiti roditelje tog srednjoškolca, kojega su u lipnju 2008. na smrt pretukli njegovi vršnjaci i u čiju je te spomen na ostale žrtve nasilja uspostavljena nagrada za promicanje tolerancije. (Hina)