Mikulić pokrenuo proceduru izmjene podataka u imovinskoj kartici

Izvor: N1

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić izjavio je u utorak da je kod popunjavanja imovinske kartice učinio nenamjeran propust, pa nije naveo gotovo 700 četvornih metara svoje nekretnine na Krku, a nakon što mu je ukazano na propust odmah je pokrenuo proceduru izmjene Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika.

RTL-ov magazin Potraga objavio je kako je Mikulić u imovinsku karticu upisao da mu kuća s okućnicom ima 180 četvornih metara, no pogled u zemljišne knjige otkrio je da zauzima 867 četvornih metara.

Mikulić u priopćenju pojašnjava da se kod ispunjavanja obrasca Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika vodio mišlju da se u rubrici “Podaci o nekretnini”; “Površina”; podrazumijevaju isključivo podaci o nekretnini u smislu čvrstoga objekta (kuća, stan) i njena površina, a kako se u rubriku “Približna tržišna vrijednost u trenutku podnošenja izvješća (HRK)” unosi ukupna vrijednost “Kuće s okućnicom”.

“Namjera mi nije bila skrivati kao niti dovoditi u zabludu bilo koga, što je i vidljivo u Izvješću u kojem je prijavljena tj. navedena novčana vrijednosti sve imovine, uključujući ukupnu vrijednost naslijeđenih nekretnina i zemljišta”, poručuje Mikulić.

Po saznanju tj. ukazivanju na nenamjeran propust reagirao sam odmah i pokrenuo proceduru izmjene Izvješća o imovinskom stanju dužnosnika za sve naslijeđene nekretnine te i ostale nastale promjene u 2019. godini, koje sam u obvezi unijeti do kraja kalendarske godine u kojoj su promjene nastale, navodi u izjavi glavni državni inspektor.