Mikulić: HDZ će podržati Bandićev prijedlog odluke o otpadu, ali uz odgodu kazni

Nacionalo

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) najavio je u utorak da će HDZ na skupštinskoj sjednici podržati prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o otpadu, ali uz amandman da se kazne odgađaju dok davatelj usluga ne osigura sve potrebne uvjete za korisnike usluge.

“Tražili smo određene promjene i ide amandman gdje će se kazne odgađati dok davatelj usluga ne omogući i ne osigura sve uvjete onima koji bi uslugu trebali konzumirati”, rekao je Mikulić novinarima u stanci sjednice Gradske skupštine u vezi prijedloga odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

“Ne smijemo ići s kaznama ako nismo osigurali sve uvjete za raspolaganje s našim otpadom”, istaknuo je Mikulić dodavši kako će nakon usvajanja amandmana gradski zastupnici HDZ-a podržati prijedlog odluke, koja bi trebala predstavljati prvi korak prema rješavanju gorućeg problema prikupljanja i zbrinjavanja otpada u Zagrebu.

Mikulić je poručio da gradski zastupnici HDZ-a iz principijelnih razloga nisu zadovoljni što Zagrebu nema plan za gospodarenje otpadom, te najavio da bi prijedlog novog plana trebao u ožujku ići na sjednicu Gradske skupštine. (Hina)