Mike Tyson poručio: Vratio sam se

Jedan od najboljih boksača svih vremena Amerikanac Mike Tyson (53) sve je bliže povratku u ring. Barem u humanitarne svrhe.

Desetak dana nakon što je objavio video u kojem je najavio povratak u ring zbog dobrotvornog meča u četiri runde, “Iron Mike” je objavio novu snimku s priprema za povratak u ring.

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji još jednom je oduševio svoju vjernu vojsku fanova pokazavši brzinu ruke i snagu udaranja.

“Vratio sam se,” zaključio je Tyson video jednostavnom, ali jasnom porukom.

Bivši prvak je prije 10-ak dana poručio kako se želi boriti kako bi pomogao beskućnicima i ljudima koje je, poput njega, uništila droga. 

Zanimljivo, otkako je njegova poruka dospjela u javnost, Tysonu svakodnevno stižu unosne ponude promotora. Tako je predsjednik Bare Knuckle Fighting Championshipa, David Feldman ponudio Tysonu 20 milijuna dolara, te mu pružio priliku da sam izabere protivnika.

Kao mogući protivnici spominju se novozelandska ragbi zvijezda Sonny Bill Williams, te otac boksača Tysona Furyja, John Fury, koji je čak poručio kako je spreman ‘poginuti u ringu’.

Međutim, najveći interes izazvala je najava okršaja starih suparnika 53-godišnjeg Tysona i četiri godine starijeg Evandera Holyfielda.

Svi još pamte njihovu borbu iz 1997. kada je Tyson u drugoj rundi odgrizao Holyfieldu dio uha i meč je morao biti prekinut. Bio je to drugi meč dvojice šampiona. Sedam mjeseci ranije Holyfield je Tysona pobijedio tehničkim nokautom u 11. rundi, a Tyson je tražio revanš kako bi ga ‘razbio’. Međutim, u drugoj rundi je izgubio kontrolu, ugrizao suparnika i odgrizao mu dio desnog uha nakon čega je meč prekinut, a Tyson diskvalificiran.

Holyfield je u karijeri odradio 57 borbi od čega je 44 pobijedio, deset izgubio, dvaput remizirao, a jednom je meč prekinut. Što se tiče Tysona, on je čak 50 puta odlazio iz ringa kao pobjednik, a izgubio je samo šest puta.