Povezite se

Lifestyle

Mia Rkman je Miss Universe Hrvatske 2019.

Objavljeno

-

Miss Universe Hrvatske 2019. je Mia Rkman (21) iz Korčule. Prva pratilja je Tea Slavica iz Zagreba, a druga Maja Čatlak iz Makarske. HRT je izbor za Miss Universe Hrvatske 2019. prenosio na Drugom programu HTV-a.

U finalu izbora Miss Universe Hrvatske 2019. za titulu najljepše borilo se 18 djevojaka iz cijele Hrvatske.  

Lijepa Mia ima 21 godinu i dolazi s Korčule te studira sanitarno inženjerstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Mia uvijek čvrsto stoji iza svojeg mišljenja i osvaja vedrim duhom i pozitivnom energijom. Kroz djetinjstvo bavila se raznim sportovima: plivanje, rukomet, teakwondo, latino-američki i mažoret ples, tenis. Voljela bi jednoga dana biti dio epidemiološkog tima te se usmjeriti na rješavanje glavnih problema današnjeg zdravstva.

U finalu izbora Miss Universe Hrvatske 2019 za titulu najljepše borilo se osamnaest djevojaka iz cijele Hrvatske. One su svoj put do krune započele jučer na preliminarnom natjecanju koje je uključivalo intervju sa članovima žirija te bodovanje u kupaćem kostimu.

Najuspješnijih deset ljepotica sa preliminarnog natjecanja prozvano je pozornici finala u izravnom televizijskom prijenosu na Hrvatskoj televiziji kao Top10 i one su nastavile borbu za titulu najljepše predstavljajući se u dnevnim kombinacijama KiK Textilien, kupaćim kostimima Pletix te elegantnim večernjim haljinama La Perla uz cipele svjetski poznatog dizajnera Gimmia Baldininia.

 Za savršene frizure ljepotica brinuli su se Hairvetica i Schwarzkopf, a za make up tim vizažista Orbico beauty.

Top5, u koji su se plasirale Mia Rkman, Tea Slavica, Maja Čatlak , Nika Glasnović i Rebeka Raić imalo je priliku odgovarati na pitanja žirija. Drugom pratiljom proglašena je Maja Čatlak iz Makarske a prvom pratiljom Tea Slavica iz azagreba. 

Titula Miss fotogeničnosti pripala je Petri Krivić koju su izabrali fanovi putem društvenih mreža Instagram i službene Facebook stranice Miss Universe Hrvatske zbrajanjem “lajkova”, dok je kao Miss simpatičnosti odabrana Barbara Jakovljević od strane ostalih natjecateljica.

Vrhunac izravnog prijenosa bio je trenutak kada je prošlogodišnja pobjednica Mia Pojatina krunom Zlatarne Dodić okrunila svoju nasljednicu te ona od prodekana Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) primila glavnu nagradu za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 Eura.  

Hrvatska Miss Universe dobila je i čast predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote Miss Universe 2019. 

U glazbenom dijelu programa nastupili su hrvatski predstavnik na Eurosongu Roko Blažević, Jacques Houdek, Goran Karan i Samuel Lucas dok su program vodili Mario Sedmak i Miss Universe Hrvatske 2005., Jelena Glišić.

Iz prvih redova izbor su gledale i nekadašnje nositeljice titule Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, Sarah Ćosić, Renata Lovrinčević, Marijana Rupčić, Lana Obad, Natalija Prica , Barbara Ljiljak a posebna gošća izbora, ujedno i članica žirija bila je gospođa  Ivana Trump. 

Administrator: kolovrat.petar@gmail.com/mojzagreb.info


Nastavi pregledavati

Lifestyle

Drugi je dan štrajka: Nema nastave u školama u četiri županije

Published

on

Dodao

Jučer je u svim osnovnim i srednjim školama održan štrajk profesora i učitelja, a danas se održava u četiri županije.

Danas, u petak, u štrajku će biti škole u četiri županije: Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj te Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Sindikati će svakoga dana u podne objavljivati županije u kojima će se sljedećeg radnog dana održavati štrajk.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je jučer podatke o postotku učitelja koji su štrajkali u osnovnim i srednjim školama po županijama. Brojke su, u odnosu na one koji su objavili sindikati, za 20 posto manje.

Podaci se odnose na sve zaposlenike, postotak onih koji rade i onih koji su u štrajku. Iz Ministarstva znanosti napominju da podaci nisu obuhvatili zaposlenike koji su na bolovanju ili iz drugih razloga nisu bili prisutni na radnome mjestu.

U osnovnim školama u štrajku je bilo 68.37% radnika, a radilo je njih 16.17%. U srednjim školama u štrajku je bilo 65.07 % radnika, a radilo je njih 20.33%.

  “Podaci su prikupljeni tako da su tablice popunjavale škole te ih dostavljale Uredima državne uprave u županiji odnosno Gradskome uredu za obrazovanje Grada Zagreba.

Potom su Uredi državne uprave te podatke objedinili i dostavili Ministarstvu znanosti i obrazovanja”, navode u resornom ministarstvu.

Različiti podaci ministarstva i sindikata

Podsjetimo, čelnica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem kazala je da Vlada može biti zabrinuta s obzirom na rezultate.

“U osnovnim školama 89,24 posto zaposlenih je u štrajku Što znači da imamo župana s najmanjim odazivom od 77,8 posto i županiju s najvišim postotkom odaziva od 99,8 posto”. Podaci nisu konačni, dodala je.

Ucitavanje vijesti

Lifestyle

Lidiju Bačić sude zbog golišavih slika… što vi kažete ?!

Published

on

Lidija Bačić/Facebook/Instagram

Lijepo je lijepo, a ako je još bez razno raznih “umjetnih sladila”, prirodno, Bogom dano, onda nije kažnjivo ni za osudu. Pogotovo, jer slike Lidije Bačić, koje je objavila na Instagramu, pokazuju “Božju ljepotu”, za razliku od nekih naših planetarno razvikanih estradnih zvijezda koje su javnosti itekako ostale u pamćenju po “hard i soft” uradcima.

Pjevačica Lidija Bačić koncertne obaveze malo je ostavila po strani da bi se posvetila snimanju spota za novi singl. Svojim pratiteljima na Instagramu podijelila je objavu koja ju prikazuje u punom radom zanosu.

Zgodna Lille na fotografiji pozira odjevena u kratki crni topić i šarene tajice koje su izvrsno istaknule njezine ženske atribute.

Njezini fanovi komentirali su kako je lijepa te da ima odličan glas.

Nakon objava na društvenim mrežama, uslijedile su brojne reakcije fanova….Ucitavanje vijesti

Lifestyle

Zadranka Monika Vojvodić pobijedila na izboru World Top Model Croatia

Published

on

U rogozničkoj Marini Frapa održan je prestižan izbor ljepote “World Top Model 2019”. Izbor je održan u subotu, 14. rujna na bazenima Marine Frapa.

Tako je 12 djevojaka iz različitih krajeva Lijepe Naše se borilo za titulu najljepše ali samo jedna ide na svjetski izbor World Top Model 2019 u prosincu u Monte Carlo. Djevojke su imale priliku osvojiti publiku i glasove stručnoga žirija u pet izlazaka: nosile su kreacije UniQforma DesignWorkwear i nove modele poznatih Borosana, u drugom izlasku haljine i kreacije hrvatskog modnog brenda A.R.M. dizajn, a treći put su prošetale u kupaćim kostimima hrvatskog brenda Frou Frou. U četvrtom i petom izlasku vidjeli smo modni izričaj WATchMe CATchMe by Nataša Pavković kao i elegantne haljine AE Design Ane Edišar-Bebek.

Titulu World Top Model Croatia 2019 odnijela je Monika Vojvodić iz Zadra. Pobjednica će predstavljati Lijepu Našu na svjetskom izboru u Monte Carlu u prosincu ove godine. Titulu prve pratilje je osvojila Maria Magdalena Koprek iz Varaždina, a titulu druge pratilje je odnijela Ivona Gradečak iz Ivankova pokraj Vinkovaca.

Glazbeni gosti večeri su bili: David Temelkov, Dora Škender i Iggy Popović. Osim glazbenih gostiju, večer su obogatile gošće pobjednice izbora World Top Model 2019 iz nama susjednih država: Makedonija, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora koje su prošetale pistom zajedno s djevojkama natjecateljicama iz Hrvatske. Bogati modno zabavni program večeri vodila je Elena Jung, simpatična voditeljica sa CMC-a i natjecateljica prvog organiziranog izbora World Top Model u Hrvatskoj, prenosi Dalmacija danas.

Ucitavanje vijesti

Najčitanije