Medved o komemoraciji za srpske žrtve Oluje: Nikome nije zabranjeno komemorirati

Izvor: Dražen Prša

Na novinarski upit bi li hrvatski državni vrh 22 godine nakon Oluje trebao sudjelovati i na tim komemoracijama srpskim civilnim žrtvama, ministar Tomo Medved je kazao kako je to dio politike.

Ministar branitelja Tomo Medved je komentirajući sutrašnju komemoraciju za srpske žrtve vojno-redarstvene operacije Oluja u Uzdolju kod Knina, izjavio kako nikomu nije zabranjeno komemorirati.

“Nikome nije zabranjeno komemorirati, nikome nije zabranjeno odavati počast svojim žrtvama jer žrtva je žrtva“, rekao je ministar Medved novinarima na kninskoj tvrđavi.

Naglasio je kako hrvatski branitelji i domoljubi svake godine na današnji dan u cijeloj Hrvatskoj dostojanstveno obilježavaju taj dan koji, kako je rekao, možemo slobodno opisati kao “dan s najvažnijom porukom i učinkom u novijoj hrvatskoj povijesti”.

Na novinarski upit bi li hrvatski državni vrh 22 godine nakon Oluje trebao sudjelovati i na tim komemoracijama srpskim civilnim žrtvama, Medved je kazao kako je to dio politike.

“To je odluka svakog dužnosnika i to je u konačnici dio politike.

Ja želim vrlo jasno kazati kao hrvatski branitelj i ministar hrvatskih branitelja: Ovo (5. kolovoza) je naš sveti dan”, istaknuo je Medved, prenosi Dnevnik.hr.