Medved: Neodgovarajuća retorika uvijek šteti, poziv svima da se usmjere na programe

Ministar branitelja Tomo Medved izjavio je u četvrtak da je neodgovarajuća retorika na unutarstranačkim izborima u HDZ-u uvijek štetna te je pozvao članstvo da se suzdrži i usmjeri na programe i ciljeve svoje kampanje.

“Dakako da neodgovarajuća retorika uvijek šteti, poziv je svima da se u nastavku ovih desetak dana kampanje suzdrže, i neka se zaista usmjere na programe, neka predstave svoje pravce djelovanja, svoje ciljeve”, rekao je Medved.

Dodao je da “svjedočimo konstantno neodgovornoj retorici prema predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, a bez da se sadržajno išta čuje kao alternativa”.

Medved nije htio komentirati pitanje što očekuje od sučeljavanja glavnih kandidata za predsjednika stranke Andreja Plenkovića i Mire Kovača.

“Važno je da svi pretendenti na dužnosti u HDZ-u, koji su se javili i prijavili, prikupili potreban broj glasova i potpise, da se članstvu predstave svojim programima, svojim ciljevima, da članstvo vidi u kojem pravcu žele voditi HDZ”, ustvrdio je Medved.

Ističe kako su ovi potezi pokušaji da se skrene pozornost s bitnih tema.

“Mi smo koncentrirani na ono važno, i svakodnevno radimo ozbiljne aktivnosti i poslove, možete svaki dan vidjeti koliko je toga bitno i što rješava Andrej Plenković i Vlada, tako će to i ostati”, smatra Medved.

Naglasio je da je HDZ-ov tim “Odvažno za Hrvatsku” vrlo jasno komunicirao sa članstvom. “Predstavili smo naš program po svim područjima i segmentima rada, i očekujem da će članstvo to u konačnici prepoznati”, uvjeren je Medved.

Medved ne zna koje bi teme mogle biti raspravljene na sučeljavanju.

“Puno je tema, treba definirati najvažnija poglavlja i pitanja u državi, nakon što je Hrvatska realizirala sve svoje strateške ciljeve pred nama su novi izazovi. U skladu s tim očekuje se od kandidata da imaju odgovor na takva pitanja”, zaključio je Medved.