Medved: “Ne bojim se prosvjeda, ova Vlada je za branitelje napravila više od svih dosad”

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u četvrtak se, prije sjednice Vlade, osvrnuo na Vladino pokroviteljstvo godišnjih sportskih igara HVIDR-e na kojima će HVIDR-a razgovarati i o Miloradu Pupovca zbog čijih izjava su nekoliko puta oštro reagirali, javlja N1.

Ministar Medved uvodno je kazao kako je Vlada tradicionalno pokrovitelj godišnjih sportskih igara HVIDR-e.

“Svake godine održavaju se u drugom mjestu, ove godine u Makarskoj. Ministarstvo hrvatskih branitelja redovito svake godine podržava tu aktivnost”, rekao je Medved i dodao kako se Igre financiraju iznosom od oko milijun kuna. 

Upitan o tome što očekuje od njihovog okupljanja, s obzirom na to da su najavili da bi moglo doći do blokade rada Vlade i Sabora, Medved je rekao: “Vidjet ćemo što je moguće. Ja ću sutra nazočiti na otvorenju igara, imat ćemo i radni sastanak, razgovarat ćemo o svemu.”

Na pitanje boji li se prosvjeda općenito i prosvjeda u Vukovaru, ministar je rekao da se ne boji. 

Medved ne želi licitirati o tome hoće li ih biti.

“Ja radim svoj posao. Ova Vlada je za hrvatske branitelje napravila više od svih vlada do sada i intenzivno nastavljamo raditi na svim našim projektima i programima. Dijalog nema alternativu. Razgovor svakodnevni o svim važnim pitanjima je nužan. Ja to činim svakodnevno i tako ću činiti i ubuduće”, rekao je ministar zaključno. 

Podsjetimo, predsjednik HVIDR-e i zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru Josip Đakić u utorak je najavio kako će o svemu razgovarati s 1.100 ljudi ovog vikenda u Makarskoj.