Medved: Ako bude zviždanja, to je demokratsko pravo

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Proslava obljetnice Oluje u Kninu 5. kolovoza odvijat će se po protokolu koji su usuglasili s braniteljskim udrugama.

Na proslavi ovogodišnje, 23. obljetnice akcije Oluja u Kninu, državni će dužnosnici govoriti na Trgu Ante Starčevića, a ne na kninskoj tvrđavi, zaključeno je utorak navečer na sastanku ministara hrvatskih branitelja, obrane i unutarnjih poslova Tome Medveda, Damira Krstičevića i Davora Božinovića s predstavnicima braniteljskih udruga.

Zoran Maras, predsjednik Udruge specijelane policije kaže “kako bi volio da Vlada i Sabor prestanu s manipulacijama” i da se već jednom donese zakon o protokolima i proslavama.

Predsjednik Udruge zagrebačkih veterana branitelja Vukovara, Zvone Ćurković, rekao je kako je sve usuglašeno.

“Prihvatili su naš prijedlog da se govori održe na Trgu Ante Starčevića. Nije bilo koordinacije. Prošle godine smo imali prigovora, ove godine je sve usuglašeno”, rekao je Ćurković.

Na pitanje što misli hoće li biti zviždanja, ministar branitelja Tomo Medved kratko je rekao: “Kakvo zviždanje? Ako bude zviždanja, to je demokratsko pravo.”

Predsjednik Udruge gardijskih brigada Ilija Vučemilović kaže da je prije desetak dana na sastanku u Ministarstvu branitelja usuglašen protokol kojeg su odobrile braniteljske udruge, ali da je onda u javnost odaslano nešto sasvim drugo.

“Nama je stalo da se centralna poslava odvija na Trgu i u gradu, no protokol je odaslan u sasvim drugom pravcu i mi na to nismo htjeli pristati. Držim da je Oluja vrijednost hrvatskog naroda i da obljetnicu trebamo veličanstveno proslaviti”, kaže Vučemilović

Pozvao je sve građane da 5. kolovoza dođu u Kinin i proslave obljetnicu Oluje.