Medved: 15. ožujka dati glas Plenkoviću da pripreme za parlamentarne zbore počnu već 16.

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a, ministar Tomo Medved rekao je utorak u Ozlju da članstvo treba 15. ožujka izaći na unutarstranačke izbore i dati glas Andreju Plenkoviću i timu “Odvažno za Hrvatsku” kako bi već 16. ožujka mogle početi pripreme za parlamentarne izbore.

U sklopu unutarstranačke kampanje tim “Odvažno za Hrvatsku” danas se sastao s članstvom i simpatizerima u Ozlju.

Na sastanku je trebao biti i predsjednik Plenković, no, kako je rekao Medved, on je u Grčkoj, gdje se traže rješenja za zaustavljanje migranata na putu prema zapadnoj Europi, kao i zbog traženja rješenja da se migrantska kriza riješi na mjestu na kojem je nastala.

Osim Medveda, na sastanku u Ozlju bili su svi kandidati za potpredsjednika: Oleg Butković, Ivan Anušić, Branko Bačić i Zdravka Bušić ne bi li, kako su rekli, svoje članstvo upoznali s programom, a danas će još posjetiti Ogulin, Brinje, Otočac i Gospić.

“Odabirom ovog tima članstvo će dobiti garanciju nastavka ozbiljne i odgovorne politike i nastavka početih projekata Vlade RH predvođene Andrejom Plenkovićem te već 16. ožujka mogu početi pripreme za parlamentarne izbore”, rekao je novinarima Medved.

Također je važno reći da se kroz izravan kontakt na terenu čuju i prijedlozi članstva te se kreira politika HDZ-a za sljedeće razdoblje, dodao je.

Ocijenio je da se na terenu vidi kako je stranka jedinstvena te da “percepciju nejedinstva stvaraju oni kandidati čija je retorika neodgovorna, a nude se kao alternativna opcija tražeći samo neke negativnosti”.

“Pozivam kandidate čija je retorika neodgovorna i neprihvatljiva da se usmjere na bitna područja, da daju jasnu sliku o tome gdje vide prioritete HDZ-a jer odgovorni ljudi očekuju to od svojih kandidata”, rekao je Medved.

Na novinarsko pitanje je li vojska spremna izaći na granice i pomoći policiji u čuvanju granice u slučaju velikoga migrantskog vala, odgovorio je da će se, pokaže li se potreba za tim, jasno precizirati ovlasti vojske i policije, no javnost treba znati da policija jako dobro čuva granicu jer ima kvalitetno i dobro opremljeno ljudstvo.